Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Bakan Tüfenkci'den AP'ye sert tepki

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Parlamentosu’nda PKK ve PYD unsurlarının yer aldığı fotoğraf sergisinin açılmasına sert tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 16:39:00

Bakan Tüfenkci'den AP'ye sert tepki

Bakan Bülent Tüfenkci sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu binasında bir insanlık ayıbına daha imza atıldığını kaydederek, “Adına sergi dahi denemeyecek bu fotoğraflar apaçık terörü destekleyen ve terörü besleyen bir faaliyettir” dedi.

Bakan Tüfenkci açıklamasında, “PKK-PYD propagandası yapmak, DAEŞ gibi diğer terör örgütlerine de yer açmak demektir. Hangi yolla olursa olsun, terör örgütlerine alan açmak tüm dünyanın tehlikeye atılması demektir. Avrupa Parlamentosu terörün herkes için tehdit olduğunu anlamazsa terör belası dünyanın her köşesine ulaşacaktır. Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurguladığı gibi 'iyi terörist-kötü terörist' yoktur. Batı, teröre destek verirken sadece bizim aleyhimize bir faaliyetin içinde bulunmuyor, kendi nesillerini kendi geleceğini de tehlikeye atmış oluyor. Batılı ülkeler bir gün bunu anlayacaklar ama dilerim ki çok geç kalmazlar. Sergi adı altında terör örgütü PKK-PYD'nin tanıtımının yapılmasına imkan sağlayan Avrupa Parlamentosu, 3-5 maceracı menfaatperestin oyununa gelmiştir. Avrupa, çıkar hesaplarından vazgeçip, terör ve terörist kavramlarını ele almak ve dünyanın geri kalanıyla işbirliği içinde hareket etmek mecburiyetinde olduğunu anlamalıdır. Bunu bizim için, Dünya halkları için yapmasalar bile, kendi ülkelerinin güvenliği ve geleceği için yapmalılar. Bir gün anlayacaklar, inşallah o gün çok geç olmaz. Teröre destek veren bu kabul edilemez ve anlaşılamaz tutumundan dolayı Avrupa Parlementosu'nu kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara