Dolar

32,5841

Euro

34,8396

Altın

2.494,91

Bist

9.663,75

Bakan Süleyman Soylu'dan 30 Ağustos mesajı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, barışı temin edecek diplomatik yöntemler yerine yeni silahlar, yeni zarar verme biçimlerinin icat edildiğini vurgulayarak, 'Oysa 30 Ağustos dünyaya millet iradesinin ve insanlık onurunun her zaman galip geleceğini açıkça göstermiştir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 16:10:14

Bakan Süleyman Soylu'dan 30 Ağustos mesajı


İçişleri Bakanı Soylu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Soylu, mesajında, yüce Türk milletinin gurur günlerinden birini daha hep birlikte idrak ettiklerini belirtti. Anadolu toprakları üzerindeki Türk varlığının sonsuza kadar tescil edildiği, Kurtuluş Savaşı'nın nihai zaferi olan Büyük Taarruz'un 95'inci yıl dönümünü yine aynı heyecan ve gururla kutladıklarını kaydeden Soylu, "Aziz milletimizin dünya üzerindeki geçmişi; varoluş mücadeleleri ve zulme karşı insanlık onurunun müdafasıyla doludur. Dünyanın en kıymetli, en çok arzulanan toprakları üzerinde bin yıldır varlığını sürdürürken, insanlığa ve kendine ait değerleri savunabilmek, elbette ki kolay bir iş değildir. Bizi zayıflatmak, hatta yok etmek isteyenler her daim teyakkuzda ve kapımızda olmuşlardır. İşte 30 Ağustos bu fırsatçılığa verilen sert ve ebedi bir cevaptır" ifadelerini kullandı.

Soylu, mesajında şunları kaydetti:

"Günümüzde dünyada yaşanan hadiselere bakınca anlaşılmaktadır ki insanlık, tarihteki bunca savaştan alması gereken dersi almamıştır. Barış içinde yaşamanın çok daha kolay olduğu bir dünyada, özellikle Batı medeniyeti, maalesef 'Vekalet Savaşları' gibi yeni yöntemler icat etmektedir. Barışı temin edecek yeni diplomatik yöntemler yerine yeni silahlar, yeni zarar verme biçimleri icat edilmektedir. Oysa 30 Ağustos dünyaya millet iradesinin ve insanlık onurunun her zaman galip geleceğini açıkça göstermiştir. Ne yıllardır uğraştığımız terör belası, ne de 15 Temmuz'un hain zihniyeti bu Aziz Milleti 30 Ağustos 1922'de çıktığı bu yoldan döndüremeyecektir. Bu vesileyle aziz milletimizin, şanlı ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin var oluş mücadelesinde emeği geçen herkesi, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Haber Ara