Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Soylu: Militanlık gömleğini çıkarmamış bazı milletvekilleri var

İçişleri Bakanı Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Katar'a gönderilen insansız hava araçlarına yönelik sözlerine cevap verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-14 17:07:31

Bakan Soylu: Militanlık gömleğini çıkarmamış bazı milletvekilleri var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığının 178. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törene katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Soylu, “Biz insansız hava uçaklarımız artsın, insansız keşif uçaklarımız artsın, zırhlı araçlarımız artsın, evlatlarımızın terörle karşı karşıya kaldığında onun emniyeti en yüksek noktada olsun diye gayret gösterirken, bu meseleyi maalesef küçük zihinleriyle, budala akıllarıyla beraber farklı yönlere çevirmeye çalışanları tarihin her döneminde olduğu gibi ibretle takip ediyoruz. Sabah insansız hava araçlarımızın Tunceli'deki operasyonunu takip ederken göğsümüz kabardı. Her türlü imkanı kullanan güvenlik kuvvetlerimiz, insansız hava araçlarının imkanlarını da kullanmaktadır. Biz hangi günlerden geçtiğimizi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

"BİZ DE KATAR'A İNSANSIZ HAVA ARACI GÖNDERİRİZ"

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Katar'a gönderilen insansız hava araçlarına yönelik sözleri ile ilgili soru üzerine Soylu, "Bugün maalesef militanlık gömleğini çıkarmamış bazı milletvekilleri var. Bunu açık söylüyorum. Türkiye terörle mücadele ederken bir insansız hava aracı alabilmek için çektiği sıkıntıları, insansız hava aracının bozulduğu zaman tamir edilebilmesi için gönderdiği ülkelerden gelmesini beklediği durumları unutmuş değiliz. Maalesef militanlık gömleğini üzerine giymiş bir milletvekili yaptığı bir açıklamada, ‘Katar'a niçin insansız hava aracı gönderiyorsunuz?' diyor. Biz Katar'a da insansız hava aracı göndeririz, bizimle beraber müttefik olan ve dünyada insanlığı, barışı sağlayabilecek her ülkeye ürettiğimiz her aracı ihraç edebilme kabiliyetine sahip bir ülke ve milletiz. Ama dertleri başka. Dertleri Türkiye'nin üretim kabiliyetlerini bertaraf edebilmek, bizi bu büyük politika çerçevesinde küçük siyasi akıllarının esiri haline getirebilmektir. Büyük düşünmeye devam edeceğiz. Bu siyaset fersudeleri ile uğraşacak ne zamanımız ne de anlayışımız var” açıklamasında bulundu.

1 Ocak 2017'den itibaren insansız hava araçları ile 62 hedef, 84 sığınak tespitinin yapıldığını ve bu araçların 86 PKK'lının etkisiz hale getirilmesine katkı sağladığını belirten Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu üstünlüğümüzün olmasını istemeyenlere cevabımız; istikametimizde dimdik yürüyeceğimizdir. Çok yakında 3'ü silahlı, 2'si silahsız olmak üzere 5 insansız hava aracının alımı yapılarak teşkilatımızın emirlerine verilecektir. Zırhlı araç noktasında 2 bin 400 civarında zırhlı aracımız ülkemizin dört bir yanında terör ve suçla mücadele etmektedir. Yıl içerisinde yaklaşık 900 civarında zırhlı aracın alımı hedeflerimiz arasındadır. Bu yıl jandarmamıza 5 bin subay ve astsubay, 12 bin uzman erbaş alımı yapılmıştır. Ayrıca 3 bin 700 subay ve astsubay ve 12 bin uzman erbaş alımı da devam etmektedir.”

Haber Ara