Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'ya giden HDP'linin Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-20 23:36:53

Bakan Soylu, Gara'ya giden HDP'li vekilin Dirayet Dilan Taşdemir olduğunu açıkladı

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMENİN PERDE ARKASI

Bize gösterdikleri nezakette ben bir şey vardı diyemem. Biz ilk başta Sayın Kılıçdaroğlu'na gittik. Sayın Akar, orada operasyonla ilgili, neden bu operasyonun yapıldığını, Gara'nın en anlam ifade ettiğini yarım saat anlattı. Sonra söz bana geçti. Biraz önce anlattıklarımızı, terör örgütünün ne murad ettiğini anlattık. Ondan sonra da Kılıçdaroğlu'nun bir sorusu oldu. Bu bizi memnun etti. Ve ardından Sayın Akar, daha fazla sorunuz varsa biz cevaplamaya hazırız dedi.

BULDAN'IN YANINDAKİ KARAYILAN 18 YAŞINDAKİ KIZA TECAVÜZ ETMİŞ ADAM!

Ardından Cumhurbaşkanımızı suçluyor. Yarım saat önce ben sana durumu izah ettim. Ben kendimi aldatılmış hissediyorum. PKK'yı neden kınamadınız? Sayın Genel Başkan 'Evlatlarımızı evlerinden götürüp katlettiler' dedim. Sonra çıkıyor bu açıklamaları yapıyor. Sorumlu bulduğunuz Cumhurbaşkanı, sorumlu bulduğunuz, devlet, sorumlu bulduğunuz jandarma, polis, valisi sürekli şehitlerinin yanında. Selahattin Demirtaş için ağıtlar yakıyorsun, kahraman ilan ediyorsun, HDP ile Türkiye'nin geleceğini konuşuyorsun neden şehitlerimizin yanında durmuyorsunuz? Pervin Buldan'ın yanındaki teröristbaşı Murat Karayılan, 18 yaşındaki kıza tecavüz etmiş adam. Buna ses çıkarmıyorlar.

BÜYÜK TELAŞLARI VAR SİYASİ OLARAK SIKIŞTILAR

Bunun üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlama peşindeler. Beraber bayrak sallamayı, halay çekmeyi biliyorsunuz. HDP terör örgütüyla bağlantı içerisinde. Bağımız yok diyor ama daha önce kendisi defalarca ifade etti. Büyük telaşları var. Siyasi sıkışmışlık içindeler. Selahattin Demirtaş'ın kardeşi kim? Nurettin. Nurettin nerede? PKK'nın üst düzey yönetim kadrosunda. Bunların işleri güçleri istismar. Ne zaman ceza alacağını gördü, soluğu PKK'da aldı Nurettin Demirtaş. ABD'ye ve Avrupa'ya baksak PYD ile PKK arasında da bağ yok. Bunlara göre PYD terör örgütü değil.

GARA'YA GİDEN HDP'Lİ VEKİL KİM?

0x0-canli-yayin-i-icisleri-bakani-suleyman-soylu-a-habere-ozel-aciklamalarda-bulunuyor-1613852924024

Anneler niye Diyarbakır HDP İl Binası'nın önünde oturuyor? Çocuklar oradan dağa gönderiliyor. Esenyurt'ta, Batman'da Aydın'da neden o resimler çıktı? Sadece gençlerin olduğu odalarda bu fotoğraflar var. 2017 yılında terör örgütüne katılan bir kişi bundan yaklaşık kısa bir süre önce bizim iknamız sonucu Türkiye'ye teslim oldu. Ailesinin de katkısı oldu. Bunlar geldikleri zaman, terör örgütününü en büyük korkusu bunlarla yapmış olduğumuz mülakatlardır. Bu mülakatların içerisinde, tespit ettiğimiz bir süreç oluştu. 2017 yılında bu ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor. 2017'nin başında sosyal medyadan sosyal medyadan tanıştığı birinin kendisini ikna etmesiyle terör örgütüne katılmayı kabul ediyor. Ardından hemen kendisine hemen bir telefon numarası veriliyor. Kendisine verilen telefon numarası veriliyor O da Siirt eski Milletvekili Hatice Kocaman. Onun yol göstermesiyle beraber terör örgütüne katılıyor. Bazen Gara'ya bazen Mahmur'a gidiyor. En nihayetinde Gara'ya gidiyor. Ve ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki bunu tanıdın mı diyor. HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir var. 'Hayır tanımadım.' diyor. 'Bu Dilan Dirayet Taşdemir.' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar.'

Gara alanının özel bir önemi vardır. Buranın patronu Murat Karayılan'dır. Özel donanımlı teröristlerin bulunduğu bir yerdir.

Dünyanın birçok ülkesinde bu işin bir iç bir de dış boyutu var. Bunun ekonomik boyutu çok önemli. Türkiye'de terörün en çok mağdur ettiği alan Doğu ve Güneydoğu'dur. İstihdamdan aklınıza gelebilecek her şeye kadar.

KANDİL'E AVRUPA DERLER

"Tarihini de biliyoruz da orada yaptığımız birtakım işler var onları da devam ettiriyoruz. 2019 sonrası. Daha yeni. Buradaki muradım şu. Ben orada 'Gara'yı siz iyi bilirsiniz' dediğimde aslında orada bildiğimiz farklı başka milletvekilleri de var, oralara giden, oralarla iş tutan, karşıya geçen, mesaj alan, mesaj götüren, mesaj veren, politika belirleyen, politika taşıyan var. Terör örgütünün yukarıdakileri Kandil'e Kandil demezler. 'Avrupa' derler. 'Avrupa size şunu söyledi mi, Avrupa bunu size söyledi mi?' gibi kendi aralarında son yıllarda geliştirdikleri kod adı."

TERÖRÜN TÜRKİYE'YE MALİYETİ NE OLDU?

Türkiye'de terörün en çok mağdur ettiği alan Doğu ve Güneydoğu'dur. İstihdamdan aklınıza gelebilecek her şeye kadar. Doğu ve Güneydoğu'da madenler PKK'nın elindeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Bir tanesi kalmadı. Şimdi bölgede istihdam arttı. Doğu ve Güneydoğu'da eğer bu ekonomik kapasiteyi yükseltebilirsek Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayacak. Bu bölgeden çok ciddi göçler söz konusu. Terör geldi, bir takım yollar, yaylalar kapanmak zorunda kaldı. Sonsuz bir şekilde hayvanların hakikaten hayvancılığın önemli bir şekilde gelişebileceği alanlardan birisi. Ama insanlar çıkamıyorlardı.

HİÇBİR ÜLKE BU MALİYETİN ALTINDAN KALKAMAZ

Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılın ekonomik potansiyelini artıracak. 18 aydır, 20 milyon veriyi işleyerek 4 akademisyen hocamız 10 araştırmacıyla birlikte İç Güvenlik Stratejileri'nde araştırmalar yapıldı. Türkiye'de terörizmin makro düzeyde etkileri, mikro düzeyde etkileri, iç göç üzerindeki etkileri, Türkiye'ye terörün maliyeti olmak üzere 4 yaklaşım üzerinde çalışmalar yapıldı.

Burada da temel maliyetler çıkarıldı. Yakında tüm çalışmalar ve rakamlar paylaşılacak. Hakikaten Türkiye'de çok büyük bir maliyet yaşamış. Bu maliyet hiçbir ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değil.

Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin önümüzdeki 5 yılın ekonomik potansiyelini artıracak. 18 aydır, 20 milyon veriyi işleyerek 4 akademisyen hocamız 10 araştırmacıyla birlikte İç Güvenlik Stratejileri'nde araştırmalar yapıldı. Türkiye'de terörizmin makro düzeyde etkileri, mikro düzeyde etkileri, iç göç üzerindeki etkileri, Türkiye'ye terörün maliyeti olmak üzere 4 yaklaşım üzerinde çalışmalar yapıldı.

Burada da temel maliyetler çıkarıldı. Yakında tüm çalışmalar ve rakamlar paylaşılacak. Hakikaten Türkiye'de çok büyük bir maliyet yaşamış. Bu maliyet hiçbir ülkenin altından kalkabileceği bir maliyet değil.

UTANCIN FOTOĞRAFI

0x0-canli-yayin-i-icisleri-bakani-suleyman-soylu-a-habere-ozel-aciklamalarda-bulunuyor-1613854913308

Bir terör örgütü mensubu ile Birleşmiş Milletler temsilcisi bir araya geldi. Bu çok rezil bir karedir. Tüm terör örgütleri ile ilgili sosyolojik analizleri, bütün nedenleri ortaya koyan çalışmaları yapıyoruz. Özellikle toplumun ilim kesiminin çok daha fazla destek olması gerektiğinin altını çiziyorum.

Bu kareye gelirsek, bu fotoğraf dünyada terörle mücadelenin BM nezdinde nasıl bir yalan olduğunu delilidir.

‘PKK insanları İslam'dan uzaklaştırmak için kadını ve aileyi hedef aldı'

PKK ne yapıyor? Türkiye'nin medreselerini, İslam'a olan bağlılığı açısından Doğu ve Güneydoğu'yu hedef aldı. İnsanları İslam'dan uzaklaştırmak için. PKK, aile bağlarına, kadın-erkek ilişkilerine yönelik bir anlayış ortaya koydu. Avrupa ile bir noktada özdeşleşmek için adımlar attı. PKK bir kadın örgütüdür. Ailenin yapısı oradaki kadındır. Burada bu etkiyi ortaya koyabilmek için, kadını başka bir noktaya taşıyabilmek için bunu istismar etmiştir. PKK sadece bir silahlı terör örgütü değildir, aynı zamanda kültürel terörizm ortaya koyuyor. Kadınları ürküterek sindirerek, aileden koparmak istiyorlar.

Haber Ara