Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Bakan Soylu Elazığ için toplanan miktarı açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya için toplam 100 milyon lira toplandığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-29 12:39:12

Bakan Soylu Elazığ için toplanan miktarı açıkladı

Geçtiğimiz hafta cuma günü 6.8'lik depremle sarsılan Elazığ ilinin tamamında, Malatya'nın ise 4 ilçesinde yarı yıl tatili uzatıldı.

Açıklama, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Deprem çalışmalarına ilişkin son bilgileri vermek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la birlikte kameralar karşısına geçen Soylu, şunları söyledi:

Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak.

"Elazığ'ın tamamında, Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçelerinde okullar 10 Şubat'ta açılacak. Elazığ'da 200 civarı okuldan 10'u yıkılacak. Depremin olduğu dakikadan bu dakikaya kadar Elazığ'da ve Malatya'da huzuru bozan, kamu düzenini zorlayan hiçbir asayiş olayının olmadığını büyük bir memnuniyetle iletmek isterim. "

'DEPREM BÖLGESİNE 44 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI'

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla deprem bölgesine 44 milyon lira kaynak aktarıldı" diyen Soylu, toplanan bağışlarla ilgili şunları söyledi:

"Malatya ve Elazığ için Kızılay'a gelen bağış toplamı 27.5 milyon lira, AFAD'a gelen bağış toplamı 72 milyon toplam lira. Bütün milletim rahat olsun buraya gelen bütün yardımlar ve bağışlar itina ve hakkaniyet içerisinde dağıtıldı."

Haber Ara