Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

Bakan Soylu'dan 'sandık taşıma' açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk TV'de Akılda Kalan programında yaptığı açıklamada, sandık taşımanın bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek ''Elinde silah olan değil sözde milisler vasıtası ile 'hangi oyu nereye atacağınızı biliyoruz o sandıktan o kadar oy çıkmazsa onun hesabını sorarız' diyorlar. Özgür ve hür seçim güvenliği için. Burda şöyle bir tablo çıkıyor. Burada baskıyı ortadan kaldırmak ve herkesin oyunu rahat kullanması için.'' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-01 21:56:09

Bakan Soylu'dan 'sandık taşıma' açıklaması

İçişleri Bakanı ve AK Parti MKYK Üyesi Süleyman Soylu, Habertürk TV'de Akılda Kalan programında yaptığı açıklamada, sandık taşımanın bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek ''Elinde silah olan değil sözde milisler vasıtası ile 'hangi oyu nereye atacağınızı biliyoruz o sandıktan o kadar oy çıkmazsa onun hesabını sorarız' diyorlar. Özgür ve hür seçim güvenliği için'' ifadelerini kullandı.

Soylu, ''Türkiye'de Tayyip Erdoğan bir siyaset modeli kurdu, bunu iyi anlamak gerekir. Psikolojisini de nerede devriye gireceğini de en iyi kendisi biliyor. Uzun yıllardır büyük birikime, tecrübeye sahip. Bu iş partisini de iyi tanımak ister. Kendi kurmadığınız siyasi parti ile ilgili yetenek ortaya koymak zor olur.

''16 yıl bir siyasi partiyi iktidarda tutmak mucizedir. Sürekli yenileyeceksiniz, sürekli moral vereceksiniz, bir de çalıştıklarınız kenara çekilince onların motivasyonu bozulmayacak. Bu kolay değil. Bunları yaparken sürekli farklı fikirlere sahip olanları bu meseleye katacaksınız.'' diyen Soylu ''AK Parti'nin herkesin beklentisini karşılayacak bir parti olarak görmek yanlış olur.'' dedi.

Soylu, ''Bunlar da doğaldır. Herkesin beklentisini karşılamak mümkün değil. AK Parti'ye herkesin isteklerini karşılayabilecek bir parti olarak bakmak yanlış olur. AK Parti kendisini Türkiye'nin dününden bugüne bugünden yarınına adayan bir parti. Bu programı da AK Parti'nin kurmayları falan yapmıyor, programı millet yapıyor. Masada yazılmış bir siyasi parti değil. Doğal ve sürekli hareket eden bir siyasi parti.'' ifadelerini kullandı.

''SANDIK TAŞIMA BİR GÜVENLİK MESELESİDİR''

Sandıkların neden taşındığı sorusuna Soylu ''Bu bir güvenlik meselesidir, Doğu'da güvenliksiz bir durum mu var? Doğu'da sandık birleştirme söz konusu, yeni çıkan kanunlarla birlikte taşıma sözkonusu. Bazen bazı köylerde dört beş oy kullanılıyor. Oraya sandık başkanı gönderiliyor, kurul gönderiliyor. Bazen 60 km uzaklıktaki bir köyden sandık taşınması söz konusu oluyor. bazen okul içinde birleştirme söz konusu'' dedi.

Soylu, ''Elinde silah olan değil sözde milisler vasıtası ile 'hangi oyu nereye atacağınızı biliyoruz o sandıktan o kadar oy çıkmazsa onun hesabını sorarız' diyorlar. Özgür ve hür seçim güvenliği için. Burda şöyle bir tablo çıkıyor. Burada baskıyı ortadan kaldırmak ve herkesin oyunu rahat kullanması için.'' ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'IN SERBEST BIRAKILMASI

Millet İttifakı'nın Demirtaş tahliye isteğinin sorulması üzerine Soylu ''Öfkelenmemin sebebi şu. Türkiye'de sosyetik siyasetçiler var. Doğu ve Güneydoğu ülke tasviri yapacaklar. Hangi biri gitmişte Kürt vatandaşımızın derdini dinlemiş. Bu vatandaş ne istiyor, ne bu vatandaşın derdi ne. Bunu bilmek lazım. Kimin burasına bir kadın yapışmış da 'benim kızım dağa çıkmış kurtar' demiş. Ben neden sinirlenmeyeyim. Bu belediyeler kime bağlıydı? Demirtaş'a . Belediyeler ve HDP dağa adam almak için çalışıyor. Son zamanalarda çok teslim olanlar var. 'Ben HDP parti binasına gittim. Seni dağa gönderelim dediler.' Böyle çok ifade var. Siyasetten çıkıp nutuk atmak kolay. Güneydoğu'yu da Van'ı da adım adım bilirim. O gölgelerde geçirdim çalışma hayatımı. Taş atan çocuklar vardı, artık taş atan çocuklar yok. Şehirler ışıl ışıl etraf cıvıl cıvıl.'' dedi.

Haber Ara