Dolar

32,5181

Euro

34,9863

Altın

2.436,59

Bist

9.716,77

Bakan Soylu: Avrupa Türkiye'ye muhtaç

Avrupalı ülkelerin göç konusuna önem vermediğine ve öneride de bulunmadığını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, ''Engelleyemeyecekleri ve teslim olacakları tek mesele bu yüzyılda göç meselesidir. Ödleri patlıyor, korkuyorlar ve bu konuda Türkiye’ye hiçbir yüzyılda olmadığı kadar muhtaçlar'' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 14:34:52

Bakan Soylu: Avrupa Türkiye'ye muhtaç

Vi̇layetler Evi̇'nde düzenlenen 'Göç İdaresi̇ Genel Müdürlüğü İsti̇şare Toplantısı'na katılan Süleyman Soylu, Avrupa Birliği ülkelerinin göçmenler konusundaki tavrını eleştirerek "Engelleyemeyecekleri ve teslim olacakları tek mesele bu yüzyılda göç meselesidir. Ödleri patlıyor, korkuyorlar ve bu konuda Türkiye'ye hiçbir yüzyılda olmadığı kadar muhtaçlar. Biz bütün bunlara nazaran bu konudaki sorumluluklarımızı yerine getiren bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyoruz. Onların sorumsuz siyasetçilerine bakmıyoruz, onların sorumsuzluk içeren açıklamalarına bakmıyoruz'' dedi.

Soylu Suriyeli sığınmacılarla ilgili ayrıca şunları söyledi:

"Sadece insan hakları bağlamında değil kamu güvenliği bağlamında da ele alınan bir konu. Bizi eleştirdiler, Suriye'den Türkiye'ye gelen bilim insanlarını kaçırıyorlar diye. Bütün hepsini Avrupa alacak sonra biz Suriyeli göçmenlere sahip çıktık diyecekler. Bu konunun her bir tarafıyla ilgilendik.

23 BİN 215 SURİYELİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Sadece 23 bin 215 Suriyeli kardeşimiz suça bulaştıkları için sınır dışı edildi. Adli makamlar bu konuda gerekli makamı verdiği için sınır dışı edildiler. Her birimizin sorumlulukları var. Bu adımları atmak bizim temel görevimizdir."

HADDİNİ AŞAN OLURSA…

Başbakan Binali Yıldırım, Suriyelilere yönelik tepkilerle ilgili dün açıklama yaparak, "Haddini aşan olursa sınır dışı ederiz" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara