Dolar

32,3261

Euro

35,0721

Altın

2.308,86

Bist

9.079,97

Bakan Soylu afetlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu: Tüm acil çağrı numaraları 112'de birleştirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, sahil güvenliğe, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz' diyerek önemli bir sistemin uygulamaya geçirileceğinden bahsetti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-19 12:05:46

Bakan Soylu afetlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu: Tüm acil çağrı numaraları 112'de birleştirilecek

İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş AFAD Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Soylu, 112 Acil Çağrı Merkezi'yle ilgili dünyada parmakla gösterilen önemli bir sistemin hayata geçirildiğinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hazirana kadar Allah nasip ederse Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik'e, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz. Bu yazılım akıllı bir yazılım. Gelen bütün ihbarları akıllı bir yazılımla analiz edecek, hırsızlık en çok hangi bölgede oluyor, trafik kazaları en çok nerelerde oluyor, orman yangınlarında en çok sıkıntı nerede oluşuyor gibi bütün bunları analiz edecek ve bütün kurumların tedbir almaya, önceden bunlara yönelik yapılabilecek eylemleri oluşturmaya sevk edecek."

Soylu, dünyanın birçok yerinden ödül alan bu yazılımın milli ve yerli olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara