Dolar

32,5531

Euro

34,8437

Altın

2.431,65

Bist

9.722,09

Bakan Selçuk'tan öğrencilere tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yarıyıl tatiline giren öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-18 12:24:23

Bakan Selçuk'tan öğrencilere tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yarıyıl tatilinde öğrencilerin ne yapmaları gerektiği ile ilgili öğrencilere ve velilere tavsiyerlerde bulundu. Selçuk, nne ve babalar başarıyı ödeve indirgememeli ifadelerini kullandı.

Yarıyıl tatilinde tavsiyeleriniz nedir?

Ödev benim için belirli derslerin sorularından ibaret değil. Ödev çocığun hayvanlarla daha iyi ilişki kurması, hastaları ziyaret etmeye alışması, büyüklerine saygılı davranması. Ödevi bir kağıt parçasına indirmemek lazım. Bizim bir hayat ödevimiz var. Ailenin çocuğun sosyallleşmesine duygusal gelişimine de bakması lazım. Asdla çocukları biçimlendirmeye çalışmamaları gerekir. Her şey tek düze olsun, aman çocuğu zorlamayalım diye bir şey de söz konusu olamaz. Zorlanmadan kuyular kazamayız. Anne ve babalar başarıyı ödeve indirgememeli.

Tabletlerle ilgili neler düşünüyorsunuz?

İlgi tek başınma yetmiyor. İkisinin buluşması çok önemli tabletler ve benzer araçlar konusunda önerim şu. Anne baba çocuğu yönetmek için tablet ve telefonu kullanıyorsa burada bir sıkıntı vardır. Tablet çocuğu kontrol ediyorsa sıkıntı vardır. Benim en çok önemsediğim şey kitap okumak. Her zaman hayatta kitap oluyan çocuklar daha avantajlı oluyor. Kitap düşünsel gelişime büyük katkı sağlıyor.

Başarınızın sırrı nedir?

Annemin dediği şey; Muvaffak olmakta vakıf olmak var. Eğer bir çocuk başarılı olmak istiyorsa derinleşmesi gerekiyor. Sabırlı, azimli olmayan çocuklar başarıdan uzaklaşıyorlar. Anne babalara tavsiyem asla çocuklarınızın hayattaki mücadele sınavını ellerinden almayın. Mücadele etsinler ki psikolojik bağışıklıkları güçlensin. Çocuklarınız her şeyi kolayca elde edemesin.

CNN TÜRK

Haber Ara