Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Bakan Özlü, Afgan mevkidaşı Rasaw'la görüştü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Humayoon Rasaw ve beraberindeki heyetle bir araya geldi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-11 17:01:14

Bakan Özlü, Afgan mevkidaşı Rasaw'la görüştü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Humayoon Rasaw ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Özlü, görüşmede iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin çok eskiye dayandığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de Afganistan ile ilişkilere büyük önem verdiğini anımsattı.

Konuk bakan ve heyete, bakanlığın, bağlı ve ilgili kuruluşların çalışma alanlarına ilişkin bilgi veren Özlü, bu kapsamda kendi sorumluluk alanına giren konularda Afganistan ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

- "Türkiye ile iş birliği yapmak istiyoruz"

Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Humayoon Rasaw da ortak bir kara sınırı olmamasına rağmen, iki ülke arasındaki ilişkilerin hep iyi olduğuna işaret ederek, "Son 15 yıl içinde ülkemizin yeniden yapılandırılması konusunda Türkiye'nin verdiği destek için teşekkür ederiz. Geçen sene Türkiye ile Afganistan ilişkilerinin 100. yılını kutladık. Bu momentumu canlı tutmak ise bizim jenerasyonumuzun sorumluluğunda." ifadesini kullandı.

Sanayi politikalarının geliştirilmesi ve Ar-Ge konularında Türkiye ile iş birliği yapmak istediklerini belirten Rasaw, Türk iş adamlarını yatırım yapmaları için Afganistan'a davet etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara