Dolar

32,4491

Euro

34,4936

Altın

2.471,68

Bist

9.577,75

Bakan otomobil yerine helikoptere binince olay oldu!

Alman Savunma Bakanı bir toplantıya katılmak için otomobil yerine helikopteri tercih etti. Muhalefetin tepkisi üzerine Bakan Leyen açıklama yapmak zorunda kaldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 11:07:54

Bakan otomobil yerine helikoptere binince olay oldu!

Almanya'da Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in Otomobil yerine helikoptere binmesi ülke gündeminde ön sıralara çıktı. Bir toplantıya katılmak için otomobil yerine helikopter tercih eden Bakan Leyen, muhalefetten yoğun eleştiri aldı.

Alman basınına yansıyan haberlere göre, Bakan von der Leyen Perşembe günü ziyaret ettiği başkent Berlin'deki Uluslararası Havacılık Fuarı'na (ILA) otomobil yerine helikopterle gitti.

Bakanın 20 kilometrelik mesafeyi helikopterle gitmesini 'pahalı ve israf' olarak gören Yeşiller Partisi, Savunma Bakanı'ndan açıklama yapmasını istedi. "Otomobille 40 dakikada gidilebilecek bir mesafe için helikopter kullanılması anlamsız ve pahalı" diyen Yeşiller milletvekili Tobias Linder, 'israf' olarak nitelendirdiği harcama konusunda Savunma Bakanı'nın parlamentoya açıklama yapmasını istedi.

Bakanlık: "Sıkışık termin nedeniyle...."

Konuya ilişkin açıklama yapan Savunma Bakanlığı, fuara katılmadan önce bakan von der Leyen'in NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir görüşmesinin olduğu ve sıkışık termini nedeniyle yolculuğun helikopterle yapıldığı bilgisini paylaştı.

Açıklamada ayrıca, Alman Savunma Bakanlığı'nın da katılımcı olması nedeniyle, ziyaretçilerin Couger tipi helikopterin iniş ve kalkışını görme fırsatı elde ettkleri kaydedildi.

Haber Ara