Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

Bakan Ömer Çelik'ten Almanya'ya tepki: Çifte standardın merkezi

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ifadelerine tepki gösteren AB Bakanı Çelik, 'Maalesef bazı Alman siyasetçilerin son açıklamaları bir kere daha çifte standart kavramının merkezine yerleşmektedir' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-29 15:19:20

Bakan Ömer Çelik'ten Almanya'ya tepki: Çifte standardın merkezi

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamaların aresmi Twitter hesabı üzerinden
tepki gösterdi.

Bakan Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Şahsen tanıdığımız bazı Alman siyasetçiler bizlerle konuşurken temel hak ve özgürlükler konusunda en geniş çerçevede konuşuyorlar. Bizler de alabildiğine geniş bir çerçevede bu meseleyi ele alıyoruz. Ve her defasında ilkelerin herkes için geçerli olduğunu söylüyoruz.

Maalesef bazı Alman siyasetçilerin son açıklamaları bir kere daha çifte standart kavramının merkezine yerleşmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya'da vatandaşlarımızla buluşmasıyla ilgili olarak bu siyasetçilerin açıklamaları kabul edilemez. Özellikle Avrupa Parlementosu başkanlığı yaptığı dönemde parlementoda PKK sergileri açılmasına göz yuman birinin açıklamaları ibretliktir. Gösteri ve yürüyüş hakkı,ifade ve basın hürriyeti bu siyasetçiler için birer retorik ve iç siyasi tüketim malzemesi haline gelmiş durumda. Bu hürriyetler konusunda duyarlı olanlar bilmelidir ki bu siyasetçiler hürriyetlere saygılı değil, sadece politik amaçlar için kullanıyorlar. Bu tarz siyasetçilerin açıklamaları bu hürriyetlerin savunusu olarak değil, bu hürriyetlere saygısızlığın vesikası olarak tarihe geçecektir."

Haber Ara