Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için destek istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-25 17:25:00

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için destek istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için destek istedi. Esnafla bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu kendilerini takip eden basın mensuplarına lokum ikram ederken, esnafın da yemeğine ortak oldu. Bakan Müezzinoğlu'nun AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk'e kendi elleriyle yemek yedirmesi de ilginç görüntüler oluşturdu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu Kapalıçarşı'nın ekonomi adına Türkiye'nin nabzının attığı bir merkez olduğunu belirterek, "Esnafımız özellikle yarınlarla ilgili büyük bir umut taşıyor. Esnafımız, 2016 yılının kötü bir dönem olduğunu ve geride kaldığını, yarınların daha güzel olacağını ve her geçen gün güçlü olduklarını söylüyorlar. Esnafımız 17 Nisanı büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Esnafımız referandumdan 'Evet' çıksa da biz de işimizi daha güçlü hale getirsek diyorlar. Bu konuda esnafın beklentisi, dünden yarının daha iyi olacağıdır. Bu konuda esnafın yarınların daha güzel olacağı yönünde umudu var. Umut ve güven bizim en büyük gücümüzdür. Burada istikrarlı ve güvenli ortamı 17 Nisan'da bir basamak daha yukarı çıkaracağız. Milletimizin verdiği siyasi irade iktidara da o gücü verecektir ve Türkiye'nin yarın daha güçlü olacaktır" dedi.

"Biz AK Parti olarak 15 yıl sonra da esnafımızın elini sıkabiliyoruz" diyen Bakan Müezzinoğlu, "Her esnafımız elimizden sımsıkı tutarak bizi dükkanının içine çağırabiliyor. Esnafımız geldiği nokta için bizlere teşekkür ederken, yarınlar için de beklentilerini talep ediyor. İktidar ve milletin buluştuğu bir süreç yaşıyoruz. İnşallah iktidarla milletin iradesinin güçlü olacağı süreçte 16 Nisan'dan sonra olacaktır. Ben esnafı son derece ümitvar gördüm. Geleceği ümitle ve güvenle bakıyorlar. Ülkemizin de milletimizin de esnafımızın da yarınları daha güzel olacaktır" ifadelerini kullandı.

Esnafa yönelik desteklerinin sürdüğünü belirten Müezzinoğlu, "Ben özellikle emeklilerimize promosyonda daha ilk 10-15 gün sıkıntı yaşadık. Daha sonra da bütün sıkıntıları kaldıracak talimatları verdik. Şuanda 6 milyondan fazla emeklimiz bankalardan promosyonlarını sıkıntı yaşamadan aldılar. Şimdi özellikle KOBİ'lerimize, esnafımıza 20 bin ile 50 bin lira faizsiz kredi veriyoruz. Bütün esnafımız bu kredilerden yararlanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanımız da bankalara gerekli uyarıyı yaptı. Bundan sonra o sıkıntılarda ortadan kalkar" diye konuştu.

"Biz de yeni hedefler bitmez" diyen Müezzinoğlu, "Esnaflarımız için de vatandaşlarımız için de yeni hedeflerimiz var. Biz bir taraftan milletimizin yarınları için çalışacak ve onların taleplerini gerçekleştirecek yasal düzenlemeler yapacağız. Onlar da yarınlara daha ümitli yürümek için alın ve akıl teri dökecekler. AK Parti'nin kuruluş felsefesi -Millet için, Milletle Beraber, Güçlü Türkiye'dir-" şeklinde konuştu.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara