Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

Bakan Koca'dan hastanedeki patlamaya ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Özellikle yoğun bakımda bizim yüksek akımlı oksijen vermek üzere kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz.' dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-19 17:17:40

Bakan Koca'dan hastanedeki patlamaya ilişkin açıklama

Gaziantep'te özel bir hastanede çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetmesi üzerine Gaziantep'e giderekn hastanede incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basına açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca'nın açıklamaları şöyle;

Özellikle yoğun bakımda bizim yüksek akımlı oksijen vermek üzere kullandığımız bir cihazdan kaynaklanan sorunla yangının çıktığını biliyoruz. 20 yataklı yoğun bakımın yatan hasta sayısı 19 kişiydi. 19 kişiden 7 vatandaşımız olay anında hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız 11 hastanın transferi döneminde, bir hastamız da 4,5 saat sonra nakil yapılan hastanede hayatını kaybetmiş oldu. 10 vatandaşımızın da nakli yapılarak civar hastanelerde tedavileri devam etmekte.

'16 hastane çalışanı da yangından etkilendi'

Bu arada müdahale etmeye çalışan 16 hastane personelinin de etkilendiğini gördük. Yoğun bakımda 7 personelin yakın takibi yapılmakta. Kendilerini ziyaret ettik. Bugün yoğun bakımda tedavileri tamamlanıp servise alınmaları mümkün olabilir. Olayla ilgili hem Başsavcılık hem biz Bakanlık olarak anında müfettiş görevlendirmesi yaptık. Bu anlamda herhangi bir sorun ve aksaklık, kusur tespit edildiğinde vatandaşımız emin olsun yapılması gereken ne ise yapılacaktır. Milletimizin başısağolsun.

Haber Ara