Dolar

32,5252

Euro

34,9385

Altın

2.439,66

Bist

9.716,77

Bakan Kılıç'tan Hollanda'ya yasak eleştirisi

Almanya'da temaslarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hollanda'ya seslenerek, Türkiye'nin iç siyasi malzeme yapılmamasını istedi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 20:33:08

Bakan Kılıç'tan Hollanda'ya yasak eleştirisi
Almanya'da temaslarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hollanda'ya seslenerek, Türkiye'nin iç siyasi malzeme yapılmamasını istedi.

Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlara yönelik referandumla ilgili toplantılara katılan Bakan Kılıç, siyasileri engellemeye çalışmanın doğru bir yaklaşım olmayacağı söyledi. Kılıç, Almanya'nın içinde bulunduğu çelişkiden kurtulmasını beklediğini ifade etti.

Hollanda'da yaşanan iptallere de değinen Kılıç, "Geert Wilders gibi bir siyasetçinin varlığını sürdürdüğü Hollanda'da ağzından çıkan kelimelerin açıkça zehir olduğu bir kişinin fikirlerini bu kadar açıkça ırkçılık nezdinde İslamofobi şeklinde dile getirebiliyor olmasını, sadece demokratik hakkını kullanarak bir anayasa değişiklik paketi ile ilgili görüşme yapmak için Hollanda'ya giden bakanlarımıza engelleme uygulanmasını, öncelikle orada yaşayan vatandaşlarımıza havale ediyorum. Sayın Hollanda Başbakanına sesleniyorum. Bu sizin yaptığınız ne Avrupa Birliği değerleriyle bağdaşır, ne de insan haklarıyla bağdaşır. Çünkü Geert Wilders bir ayrımcıdır, bir ırkçıdır. Avrupa'nın içerisinde bu tür akımların ve zehirli yaklaşımların yeri olmadığını düşünüyorum. Türkiye'yi siyasi malzeme haleni getirenlere orada yaşayan vatandaşlarımız gereken cevabı vereceklerdir" açıklamasında bulundu.

Almanya'ya girişte herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını belirten Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Umarım bu anlamda bir yanlışlık olmaz. Programlarımızı programlandığı şekilde devam ettireceğiz" dedi.

Haber Ara