Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Jülide Sarıeroğlu: 'Yoğun beklentiler var, bu anlamda bir denge kuracağız'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'İşçilerimizin, taşeronda çalışan kardeşlerimizin, esnaflarımızın, çiftçilerimizin, işverenlermizin, memurlarımızın yoğun beklentileri var, bu anlamda bir denge kuracağız' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 15:33:18

Bakan Jülide Sarıeroğlu: 'Yoğun beklentiler var, bu anlamda bir denge kuracağız'


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Ankara'nın Bala ilçesini ziyaret etti. Gün boyu süren ziyaretler kapsamında Bakan Sarıeroğlu, önce Bala Belediye Başkanı Arif Kaplan'ı ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından, partisinin İlçe Başkanlığına geçen Bakan Sarıeroğlu burada AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Kadın Kolları üyeleri ve diğer partililerle bir araya geldi. Partililere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Bakan Sarıeroğlu, "Bala'ya bakan olarak gelmek de varmış nasipte" dedi.

Bakanlığa gelmesiyle çok hızlı bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Bakan Sarıeroğlu, toplu sözleşme sürecinden ve Polatlı'daki bir çalışma ziyaretinden bahsetti. Bala'ya ilk teşkilat ziyareti kapsamında geldiğini ifade eden Sarıeroğlu, Ankara'da 25 ilçeyi ziyaret edeceğini kaydetti.

"O GECE BİR KEZ DAHA ANKARA'NIN MİLLETVEKİLİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYDUM"

"2 sene boyunca ülkemizin geçmiş olduğu süreçler, Ankara'da yaşanılan olaylar bizim teşkilatımızla olan gönül bağımızın artmasına vesile oldu" diyen Sarıeroğlu konuşmasına şu şekilde devam etti:

"İki tane patlama yaşadık, çok fazla şehit cenazesi geldi, yaraları sarmak için var gücümüzle, teşkilatlarımızla birlikte elimizden gelen çabayı gösterdik. 2 tane seçim yaşadık, bir referandum yaşadık ve hain bir darbe girişimini, 15 Temmuz'da Ankaramızda teşkilatlarımızla, vatandaşlarımızla birlikte yaşadık. Rabbim bir daha öyle bir gece yaşatmasın. O gece bir kez daha Ankara'nın milletvekili olduğum için gurur duydum. Rabbim ülkemizin birliğini ve beraberliğini daim ettirsin. Zor bir coğrafyada içeride ve dışarıda büyük mücadeleler yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde bizim en büyük avantajımız milletimizden aldığımız güç ve destek. Rabbim Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da gücüne güç katsın. Dün Cumhurun seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olarak 3'üncü yıl dönümünü hep beraber gördük, inşallah Allah ona daha nice yıllar hizmet etmeyi nasip etsin. Biz hizmete devam edeceğiz, ben milletvekilliğim döneminde olduğu gibi bakanlığım döneminde de sahalardan uzak olmayacağım, vatandaşlarımızla bir arada olacağım. Biliyorsunuz bana Ankara'da 'Kara Kız' dediler. İnşallah Türkiye'de de büyüklerimizin kızı, kardeşlerimizin ablası olmayı sağlayacak nitelikte iyi niyetle gönülden hizmetler yaparız" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜMLER KONUSUNDA DA İRADEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Bakanlığın geniş bir sorumluluk alanı olduğunu, talep, beklenti ve ihtiyacın yüksek olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, 80 milyon vatandaşın sorumluluğunu her şeyi ile üzerinde hissettiğini vurguladı. Sarıeroğlu, "İşçilerimizin, taşeronda çalışan kardeşlerimizin, esnaflarımızın, çiftçilerimizin, işverenlermizin, memurlarımızın yoğun beklentileri var, bu anlamda bir denge kuracağız. 80 milyon vatandaşımızın menfaatini dikkate alarak, talepler konusunda hassasiyet ve çözümler konusunda da irademizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

"BALA'NIN SORUNLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Başkent'in sorunlarının farkında olduğunu ve çözümü konusunda takipçisi olacaklarını belirten Bakan Sarıeroğlu, "Ankaramızın ihtiyaçlarını biliyorum, daha yeni referandumdan çıktık, kapı kapı gezdik, çantamız dolu. Ankara milletvekilleriyle bu süreçte çok uyumlu çalıştık, 1. ve 2. bölge ayrımını da ortadan kaldırmıştık. İnşallah Ankaramızın ihtiyaçları konusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bala'nın sıkıntılarını da çok iyi biliyorum, buradaki sorunları inşallah bir takvime bağlayacağız, takip edeceğiz ve sonuç alacağız. Rabbim ağzımızın tadını bozmasın, kongre sürecine de girdik. Onun da hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biz inşallah kardeşlik hukuku ve dava bilinciyle parti içerisinde aynı istikamette devam edeceğiz. Türkiye için yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sarıeroğlu konuşmasının ardından partililerin Kurban Bayramı'nı da kutladı. Partiden ayrılan Bakan, Bala pazar yerini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Sarıeroğlu, hemen hemen her vatandaşın sıkıntısı konusunda Belediye Başkanıyla iletişime geçti. Sorunların takipçisi olacağını ifade eden Sarıeroğlu, vatandaş tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Bakan Sarıeroğlu'ndan hediye alan çocukların mutluluğu da görülmeye değerdi.

Haber Ara