Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Bakan Fakıbaba'dan arıcılara destek sözü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, arı yetiştiricilerine destek sözü vererek, 'Einstein, 'Eğer arılar yeryüzünde kaybolursa insan

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 23:38:06

Bakan Fakıbaba'dan arıcılara destek sözü
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, arı yetiştiricilerine destek sözü vererek, "Einstein, 'Eğer arılar yeryüzünde kaybolursa insanlık sadece 4 yıl hayatını sürdürebilir' diyerek arıların polinasyonundaki önemini vurgulamıştır. Onun için şimdi diyorum ki arıcılığa Tarım Bakanınız olarak çok destek vereceğim" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 45'inci Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi'nin açılış törenine katıldı. İstanbul Harbiye Oditoryumu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Fakıbaba, arı yetiştiricilerine destek sözü verdi.

Bakan Fakıbaba, ünlü fizikçi Albert Einstein'ın bir sözünü örnek göstererek, "Bilindiği üzere bal arıları doğadaki en büyük tozlayıcı böcek grubunu oluşturuyor. Bu nedenle bilim adamı Albert Einstein, 'Eğer arılar yeryüzünde kaybolursa insanlık sadece 4 yıl hayatını sürdürebilir' diyerek arıların polinasyonundaki önemini vurgulamıştır. Onun için şimdi diyorum ki arıcılığa Tarım Bakanınız olarak çok destek vereceğim" dedi.

Türkiye'nin yılda 106 bin tonluk bal üretimiyle dünyada Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu vurgulayan Bakan Fakıbaba, "Ülkemiz 3'te 1'i endemik olan yaklaşık 12 bin tür bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapmakta ve 106 bin tonluk bal üretimiyle dünyada Çin'den sonra 2'inci sırada yer almaktadır. Maalesef ancak bunun 7 bin tonunu ihraç edebiliyoruz. İnşallah bu 7 bin tonu nasıl artırırız sizlerle birlikte beraber düşüneceğiz ve önlemlerini alacağız. Sadece Türk insanı değil diğer kardeşlerimiz için de nasıl faydalı oluruz onların çarelerini hep beraber arayacağız" diye konuştu.

"TÜKETİCİMİZİN DOĞAL VE SAĞLIKLI BAL YEMESİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ"

Bakanlık olarak arıcılık faaliyetlerine yaptıkları katkılardan da bahseden Bakan Fakıbaba, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ülkemizde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına ve üreticilerin arıcılıkla ilgili bilinçlendirilmesine büyük önem veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Arıcılığı ülkemizde kırsal kalkınma destekleri ve yatırımları kapsamında bal kalitesini korurken bal üretimini artırmak ve üreticilerimizi modernize etmek amacıyla teşvik ve hibeler yoluyla destekleyeceğiz ve destekliyoruz. Kaliteli bal üretimini ve tüketicimizin doğal ve sağlıklı bal yemesinin önündeki tüm engelleri kaldırmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu kapsamda bal paketleme yapan işletmelerin denetimleri yoğunlaştırdık. Üreticilerimizin ürettiği ürünlerin kalitesini kontrol altında tutulması için kovandan sofraya takibin alt yapısı geliştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMALARIMIZDA HEP YANIMIZDA OLACAKSINIZ"

Arı yetiştiricilerine, "Çalışmalarımızda hep yanımızda olacaksınız" diyerek destek sözü veren Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Arıcılığın ne demek olduğunu öğreniyorum ve söz veriyorum sizlerle hep beraber olacağım. Albert Einstein'ın sözü çok önemli ve bunu hekim olarak biliyorum. Hep beraber olacağız. Çalışmalarımızda hep yanımızda olacaksınız. Benim ilk ailem Gıda, Tarım ve Hayvancılıkla ilgilenen tüm bireylerdir; ikinci ailem tüketiciler olan 80 milyondur. Üçüncü ailem de ihracat yapmış olduğumuz diğer dünya insanlarıdır."

(Rıfat Fırat - Fırat Aksoy/İHA)

Haber Ara