Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Eroğlu terörü lanetledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terörün iyisinin kötüsünün olmadığını belirterek, her türlü terör saldırısını lanetlediklerini söyledi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 19:55:14

Bakan Eroğlu terörü lanetledi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terörün iyisinin kötüsünün olmadığını belirterek, her türlü terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

Bakan Eroğlu, bakanlığına bağlı toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Kastamonu'ya geldi. İlk olarak Kastamonu Havalimanına uçakla gelen Bakan Eroğlu, buradan karayoluyla Kastamonu Valiliğini ziyaret etti. Valilikte şeref defterini imzalayan Bakan Eroğlu, ardından Vali Mesut Yıldırım'dan Kastamonu'daki yatırımlar hakkında bilgiler aldı.

Valilik ziyaretinde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İstanbul'da Atatürk Havalimanına yapılan saldırıyla ilgili, "Saldırının olduğu saatte mecliste kanun tasarısı üzerinde çalışıyorduk. Saldırıyı duyunca gerçekten çok üzüldüm. Saldırıda ölenlere, şehitlerimize, gani gani rahmet eylesin. Şuanda hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Acımız büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının başları sağ olsun. Biz, bu terörün sonuna kadar gideceğiz, bu terörü bitireceğiz. Bunlar terör örgütlerinin, teröristlerin son çırpınışları oluyor. Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da ve diğer yerlerde bu teröristler etkisiz hale getirildi. Sayısız terörist öldürüldü. Güya onlarda son çırpınış olarak bunları yapıyorlar. Bizde varız demek istiyorlar. Gerçekten bu saldırı canavarcı bir saldırı. İnsanlığa sığmayan, hiçbir insanın yapamayacağı bir saldırı. Masum insanları öldürüyorlar. Bizler için çok büyük bir acı" dedi.

Teröristlere ve terör yandaşlarına Kastamonu'da şu mesajı vermek istediğini söyleyen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yani terör saldırısı sadece Türkiye'de olmuyor. Bazı Batı ülkeleri, bizim teröristler iyi terörist diyorlar. Onlar öyle düşünebilirler. Terörün herhangi bir şekilde iyisi veya kötüsü yok. Terörün hepsi kötüdür. Terör baş belasıdır. Bunların başına beladır. Bugün bize bu terör saldırısı oluyorsa, yakın bir zamanda başka ülkelere de saldırabilirler. Dolayısıyla terörü bütün dünya ülkeleri el birliği yaparak mücadele etmeleri gerekiyor. Dünyanın en büyük problemlerinden bir tanesi budur. Türkiye, terör konusunda gerekli mücadeleyi veriyor. Ama maalesef bazı ülkeler Türkiye'nin önünü kesmek için bir takım silahlar veriyor teröristlere. Bu silahlar nereden geliyor. Bazı ülkeler özellikle PKK'ya silah yapıp veriyor. Bunun için birkaç tane özel fabrikalar kurmuşlar. Bu ülkelerin yabancı istihbarat organları, teröristleri eğitiyor. Silah veriyor, para veriyor. Maalesef ülkemiz üzerinde bir oyun oynanıyor. Ama şunu ben açıkça söylüyorum. Onların bilgileri ve sırları varsa, Cenabı Allah onların bilgilerini, oyunlarını, sırlarını başlarına geçirsinler. Çünkü ülkemiz şuanda bir yürek halindedir. Terörü karşı herkes tek bir yürek halindedir. Bu terörü lanetliyoruz. En şiddetli şekilde lanetliyoruz. Ben umut ediyorum ki 78 milyon insanımız terörü lanetliyor. Mühim olan burada tek bir yürek halinde terörü karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Neticede de Sayın Başkanımız bu konudaki gerekli talimatlarını verdi. Kriz masası kuruldu. En derin şekilde araştırılıyor. Başımız sağ olsun. Üzüntülüyüz."

İstanbul'daki Atatürk Havalimanına yapılan saldırının Rusya veya İsrail ile ilgili ilişkilerin düzelmesiyle bir bağlantısı olmadığını düşündüğünü belirten Bakan Eroğlu, "Bu konuda kim ne söylerse yanlış söyler. Şuanda konu derinlemesine inceleniyor. Bunlar gizli yürütülüyor. İnşallah Başbakanımız, İçişleri Bakanımız bir netice alınca kendileri açıklama yapacaktır. Kim şimdi ne söylerse söylesin yanlıştır. Rusya veya İsrail ile bir alakası yoktur. Bu saldırının hazırlıkları daha önceden yapılmıştır. Öyle anlaşılıyor. Bu konularla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Ara