Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Eroğlu'ndan 'HESLER'e övgü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 'HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır' övgüsünde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-22 02:46:06

Bakan Eroğlu'ndan 'HESLER'e övgü

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın (İNTES) düzenlediği "Su ve Yatırımlar" konulu toplantıya katıldı. 

Bakan Eroğlu, Türk inşaat sektörünün başarılarına değinerek, Türk müteahhitlerin inşa ettiği yapıların yıllarca sağlam bir şekilde varlığını koruduğunu söyledi.

Bakanlığın su yatırımları yaptığını ve Türkiye Su Enstitüsü ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün kurulduğunu vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadığını vurguladı. Eroğlu, "Türkiye'de suyun tek elden ve akıllı bir şekilde yürütülmesi gerekir, aksi takdirde Türkiye susuz kalır. Nitekim geçmişte Türkiye çok susuzluk, kuraklık yaşadı." ifadesini kullandı.

Eroğlu, Türkiye'nin birçok ilinde yaşanan su sıkıntısını çözdüklerine işaret ederek, "2019 yılı sonuna kadar bin 71 baraj, gölet ve sulama tesisini bitirmek için hepimiz ant içtik, söz verdik." dedi.

Bakanlığın, Türkiye'de, 81 ille ilgili içme suyu eylem planı hazırladığını aktaran Eroğlu, su sıkıntısı yaşanan 76 ildeki su sıkıntısını çözdüklerini bildirdi.

"Hidroelektrik santraller bütün dünyada teşvik ediliyor, tamamen temiz"

"HES'ler Türkiye'mizin elektrik sigortasıdır" diyen Bakan Eroğlu, geçmişte hidroelektrik santrallerle alakalı çok ciddi adımların atılamadığını belirtti.

Bakan Eroğlu, şunları ifade etti:

"Hidroelektrik santraller bütün dünyada teşvik ediliyor, tamamen temiz. Üstelik diğer santraller gibi karbondioksit salınımı olmayan, temiz enerji kaynağı. Tabiatı tahrip etmiyor, dereleri kurutmuyor, bilhassa yaz aylarında derelere can suyu veriyor. HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. Baraj ve hidroelektrik santralleri yapmaya devam edeceğiz."

İnşa edilen barajlara ilişkin de bilgi veren Eroğlu, 2019 yılı sonuna kadar Türkiye'nin baraj ve gölet problemi kalmayacağını kaydetti.

Haber Ara