Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Bakan Eroğlu, 624 milyon liralık yatırımların temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 624 milyon lira yatırımla inşa edilen yapıların temelini attı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 15:32:08

Bakan Eroğlu, 624 milyon liralık yatırımların temelini attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 624 milyon lira yatırımla inşa edilen yapıların temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde düzenlenen toplu temel atma töreninde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 624 milyon lira yatırım bedelli İmamoğlu Sulaması 3. ve 4. Kısım Sulama Tesisleri, 1 adet ulaşım tesisi ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temelini attı. Eroğlu, ayrıca 11 aileye ORKÖY sertifikası verdi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önünde 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'nun bulunduğunu anımsatarak, referandumun ülke tarihinde bir dönüm noktası olacağını, siyasi istikrar için, büyük Türkiye için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 2023, 2053, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için hep birlikte "evet" diyeceklerini vurguladı.

Türkiye'de mevcut sistemde bir istikrar bulunmadığını, ortalama hükümet ömrünün 16 ay olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin 14 yıllık iktidarı dışında 8 ay, 10 ay ömrü olan hükümetler dahi oldu. Arkadaşlar size soruyorum, 16 ayda bir hükümet ne yapabilir? Büyük projeler yapabilir mi? Benim şahsi kanaatim hükümette koltuğa oturan bakanın, 16 ayda bakanlıkta hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını öğreninceye kadar süresi dolar. Bu çok önemli. Dolayısıyla bunda istikrar yok. Gerçekten kararlı bir yönetim, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için yeni bir sistem, yani Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yeni hükümet sisteminin mutlaka kurulması şart. Türkiye için bu zaruri artık. Türkiye kabuğunu kırdı, büyüdü, artık elbise dar geliyor. Dolayısıyla hedef Cumhurbaşkanlığı sistemi. Allah'ın izniyle milletimiz de bunun farkında."

Bakan Eroğlu, Türkiye'de yatırımların ve hizmetlerin devamı için referandumda 'evet' çağrısı yaparak, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 18 Mart'ta temelini atacağımız Çanakkale Köprüsü gibi projeler yapılamazdı. Bu ancak istikrar sayesinde olur. Dolayısıyla Türkiye'de yatırımların ve hizmetlerin devamı için referandumda 'evet' diyelim. Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için şarttır. Bunun için 16 Nisan'da 'evet' diyoruz. Burada bu bölgenin 100 yıllık hayali olan bir projeyi gerçekleştirmek üzereyiz. İnşallah kısa zamanda bölgemize kazandıracağımız projemiz hizmetinizde olacak. Yedigöze Barajı tamamlandıktan sonra bu bölgenin İmamoğlu ilçesinin sulanması, 3. ve 4. Kısım ile muhteşem bir yatırımın önünü açıyoruz" diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara