Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Bakan en çok yatırım yapılan bakanlığı açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te katıldığı hastane açılışında, 'Bugün topladığımız her 100 liranın 21 lirasını biz sağlığa harcıyoruz. Bu Türkiye için 12 yıl önce hayaldi' dedi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-26 20:54:32

Bakan en çok yatırım yapılan bakanlığı açıkladı

Gaziantep'te bir hastanenin açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ülke çapında, bugün topladıkları her yüz liranın 21 lirasını sağlığa harcadıklarını belirterek, aldıkları her yüz liralık verginin 23 lirasının ise eğitime gittiğini açıkladı. Sağlıkla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"Bu hakikaten Türkiye için 12 yıl önce bir hayaldi. Bugün gelişmekte olan ülkeler olsun, gelişmiş ülkeler olsun, sağlıkta topladığı vergilere oranla veya bütçeye oranla en çok yatırım ve harcama yapan ülkelerden bir tanesiyiz. Dolayısıyla biz sağlığı önceliklendirdik. Sağlıkta hakikaten Türkiye çok mesafe kat etti. Bugün bütün bu yatırımlar sayesinde 2002 yılında bir vatandaşımız ortalama 72 yıl yaşarken, Türkiye kısa bir süre içerisinde ortalama yaşam beklentisini 77 yıla çıkartmıştır. 77 yıl tabi ki gelişmiş ülkelere artık yaklaşan bir rakam. Ama inanıyorum ki nu ilave yatırımlarla, teknolojideki bu gelişmelerle önümüzdeki on yıl içerisinde ortalama yaşam beklentisinin çok bir şekilde 80'i devireceğiz."

Türkiye'nin, en gelişmiş olan ülkelerden Kanda, Japonya ve Amerika gibi ülkelerin seviyesine hızlı bir şekilde çıkacağını söyleyen Bakan Şimşek, "Bütün bunlar tesadüfen olmuyor. Bütün bunlar tabi ki iyi bir vizyonla ve kaynak aktarmayla, yatırımla ve buna inanmakla oluyor. Her şeyin başı inançtır. Bizim hükümetimizin en temel önceliği eğitim, en temel önceliği sağlıktır" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara