Dolar

32,5657

Euro

34,7317

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Bakan Elvan, Mersin'de muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu

MERSİN (İHA) â€' Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, '16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz anayasa değişikliği, memleket için, bu bir siyasi parti meselesi değil, memleket meselesidir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 22:18:43

Bakan Elvan, Mersin'de muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluştu
MERSİN (İHA) â€" Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz anayasa değişikliği, memleket için, bu bir siyasi parti meselesi değil, memleket meselesidir" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile yaptığı toplantıda yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin siyasi bir mesele olmadığını ifade etti. Elvan, "16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz anayasa değişikliği, ne bizim partimiz, ne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ne Başbakanımız Binali Yıldırım, ne de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için. Bu anayasa değişikliği, memleket için. Bu bir siyasi parti meselesi değil, memleket meselesidir" diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğini düşündüklerinin ifade eden Bakan Elvan sözlerine şöyle devam etti:

"Zor süreçlerden geçtik özellikle yürütme noktasında ciddi nedenlerle karşı karşıya geldik. Ama Türkiye'nin önünü açabilecek bir şans doğdu. AK Partisiyle Milliyetçi Hareket Partisi bir anayasa değişikliği yapılması konusunda Türkiye'mize faydalı olacağı kanaatine varıldı ve yola çıkıldı."

"Biz güçlü bir hükümetiz" diyen Elvan, "Biz sadece bugünü düşünmüyoruz. 10 yıl, 20yıl 30 yıl sonrasını düşünmek zorundayız. Bizim güçlü hükümetlere ihtiyacımız var. Bu güçlü hükümeti anca ve ancak bu anayasada yapılması istenen değişiklikle sağlayabiliriz. Dolaysıyla bunu bir memleket meselesi olarak görüyoruz. Herhangi bir parti meselesi olarak görmüyoruz. Bu ne Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesidir, ne Binali Yıldırım'ın meselesidir ne Devlet Bahçeli'nin meselesidir. Bu mesele bir memleket meselesidir" şeklinde konuştu.

Elvan, "Biz güçlü bir hükümet olmamıza rağmen bürokrattan çok çektik. Bir yatırım gerçekleştirmek istiyorsunuz 2 yıl 3 yıl kurum kurum dolaşıyorsunuz. Biz özellikle dünyanın hızlı değişim ve dönüşüm gösterdiği bir dönemde hükümetler olarak hızlı hareket etmek zorundayız" dedi.

"Diyorlar ki tüm yetkileri Cumhurbaşkanı'na veriyorsunuz, yok öyle bir şey" diyen Elvan, "Varsa söyleyin sadece yürütmeye dayalı yetki veriyoruz. Yasama çıkarma yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisine aittir. Deniliyor ki bir gecede Cumhurbaşkanı Muhtarları kaldırabilir. Hayır Cumhurbaşkanının yetkisinde değil ki o yasayla yapmak zorundasın" dedi.

Elvan, "Düşünün Avrupa'nın göbeğinde Avrupa'nın her bir şehrinde FETÖ terör örgütü mensupları teröristler 'hayır' kampanyası yürütüyor. Sana ne kardeşim sen kendi işine bak. Türkiye'nin siyasetinden sana ne. Sen kendi iç siyasetine bizlerin karışmasını ister misin? Niye karışıyorsun işte Türkiye'nin önünün açılmasından kokuyorlar, Türkiye'nin büyümesinden güçlenmesinden korkuyorlar" şeklinde konuştu.

Mut'a yapılacak olan hizmetlerden bahseden Bakan Elvan, "Mut Silifke arasındaki 53 kilometrelik kısmı ihalesine çıktık yapım çalışmasına başladık. Şu an 24 saat çalışmalar devam ediyor. Diğer proje ise Karaman ile Mut arasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Size söz vermiştim Sertavulu tünelle geçeceğiz diye hem tünel hem de viyadük proje çalışmasına başladık. Mut Gülnar yolunun da ihalesini yaptık şantiyesi kuruluyor inşallah birkaç gün içerisinde temel atma töreni yapacağız. Mut'un en önemli sorunlarından bir tanesi sulama suyu. Bundan dolayı projeleriyle yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Mut barajını ekip barajına dönüştürdük özellikle kamulaştırma maliyetinin yüksek olması nedeniyle. Dolaysıyla burada 65 bin dekarlık arazi sulanacak ve 23 adette gölet projesi başlattık" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Elvan Muhtarlarla fikir alışverişinde bulundu.

Haber Ara