Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Bakan'dan servis saati açıklaması: Valiliklere genelge gönderdik

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Servis saatleriyle ilgili düzenleme konusunda valiliklerimiz tam yetkilidir

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 18:11:14

Bakan'dan servis saati açıklaması: Valiliklere genelge gönderdik
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Servis saatleriyle ilgili düzenleme konusunda valiliklerimiz tam yetkilidir. Valiliklerimize; bulunduğu ile, öğretmen ve öğrencilerin durumu ve yaz kış şartlarını göz önünde bulundurarak en doğru en iyi hangisiyse o konuda karar vermeleri hususunda bir genelge gönderdik" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'de (AKM) gerçekleştirilen bir programda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okul servisleriyle ilgili yönetmelik hakkında açıklama yapan Bakan Yılmaz, "Servis saatleriyle ilgili düzenleme konusunda valiliklerimiz tam yetkilidir. Valiliklerimizin her birine aynı kuralı uygulamak doğru olmayabilir. Valiliklerimize; bulunduğu ile, öğretmen ve öğrencilerin durumu ve yaz kış şartlarını göz önünde bulundurarak, en doğru en iyi hangisiyse o konuda karar vermeleri hususunda bir genelge gönderdik. Öğrencilerimize ilave bir yük vermek istemiyoruz, eğitimi de aksatmak istemiyoruz. Gece de olsa gündüz de olsa eğitim önemli" şeklinde konuştu.

İKİLİ EĞİTİM SİSTEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan Yılmaz ikili eğitim sistemine ilişkin, "Başbakanımızın bize verdiği ilk talimat ikili eğitimi tekli eğitime düşürmekti. Ankara'da bir fen lisesi, bir sosyal bilimler lisesi ve bir tarım meslek lisesinin temellerini attık. 3 buçuk milyara yakın bir eğitim kampüsü yapılmakta. Onlar biterse inşallah Ankara'da ikili eğitim sistemi kalkacak. 50'ye yakın ilimizde zaten kalktı" açıklamasında bulundu.

(Yağmur Yıldız / İHA)
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara