Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Bakan'dan 'çocuklara şiddet' mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, 'Devletin şefkati her zaman çocuklarımızın üzerinde olacak' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-02 06:27:35

Bakan'dan 'çocuklara şiddet' mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Konya'da anneleri tarafından çocuklara şiddet uygulanmasına ilişkin, bakanlık olarak vakit kaybetmeden gerekli çalışmanın başlatıldığını ve ilgili genel müdürü Konya'ya gönderdiğini söyledi.

Olayı öğrenir öğrenmez hukuki sürecin de başlatıldığına işaret eden Ramazanoğlu, sahip çıkılan çocukların devletin şefkatiyle koruma altına alındığını ifade etti.

"Şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz"

Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Aileiçinde kadına, yaşlıya, engelliye ve çocuğa şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Savunmasız çocuklarımıza karşı aile bireylerinden dahi olsa şiddeti asla tasvip edemeyiz, kabul edemeyiz. Devletin şefkati her zaman çocuklarımızın üzerinde olacaktır.

Bunun yanı sıra söz konusu görüntülerin 'daha önce üvey anne, şimdi öz anne' başlıklarıyla verilmesine karşıyım. Tabii ki medya görevini yapacaktır. Bu tür görüntülerle 'anne' gibi kutsal bir değerin içinin boşaltılmasına müsaade etmeyiz. Bu görüntüler verilirken lütfen bu çocukların ruhsal ve fiziksel durumlarını da göz önünde bulundurarak sorumlu davranılmalıdır. O şiddetle birlikte çocuklar üzerinde bu görüntüler belki de bir ömür boyu ruhsal anlamda kayıplara yol açacaktır. İstenmeyen sonuçlar doğuracaktır."

Konya'da Havva K, 5 yaşındaki oğlu Ş.A. ve 4 yaşındaki kızı M.A'ya şiddetuyguladığı ihbarı üzerine gözaltına alınmış, emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Annenin, oğlunu darbederken çekilen görüntüleri de ortaya çıkmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara