Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Bakan Çelik: 'Teknolojisiz Olur Ama Tarımsız Olmaz'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, stratejik öneme sahip tarım sektörünün sanayi devrimi ile ikinci plana atıldığını, Dünya'nın teknolojisiz olabileceğini ancak tarımsız olmayacağını vurguladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-18 15:51:04

Bakan Çelik: 'Teknolojisiz Olur Ama Tarımsız Olmaz'
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, stratejik öneme sahip tarım sektörünün sanayi devrimi ile ikinci plana atıldığını, Dünya'nın teknolojisiz olabileceğini ancak tarımsız olmayacağını vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik beraberinde, Bakanlığın 30 bürokratıyla birlikte Adıyaman'da Valiliği tarafından organize edilen 'Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Çalıştayı'na katıldı. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü salonunda gerçekleştirilen çalıştaya katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, burada yaptığı konuşmada tarım sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Tarım sektörünün stratejik ve önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, "Tarım sektörü stratejik bir sektör. Sanayi devrimiyle birlikte tarım sektörü sanki 2., 3. dereceye kaldı. Ama yüzyıl bize gösterdi ki tarımsız olmuyor. Yani siz telefonsuz ve bu teknolojinin bir ürünü olarak televizyonsuz veya teknolojinin ürünlerinin tümü olmasa da hayatınızı sürdürebilirsiniz ama tarım ve tarım ürünleri olmasa hayatınızı sürdüremezsiniz" dedi.

Şehirlerin büyümesiyle birlikte tarım sektörünün öneminin daha iyi anlaşıldığını kaydeden Bakan Faruk Çelik, "Son derece önemli bir sektörün önemi şehirler biraz daha tahrip edildikten sonra çok daha iyi anlaşılmaya başlandı. Şehirlerimiz büyük ölçüde tahrip edildi. Tarım arazileri tarım alanından çıkarıldı. Türkiye'de de tarım alanında bu anlamda mekan itibariyle, fiziki imkan itibariyle daralma olduğu gibi dünya genelinde de aynı sorun yaşanıyor. Şimdi 34 ülke açlık tehlikesiyle karşı karşıya, gıda ulaşamıyor. 80 ülke suya ulaşmakta zorluk çekiyor. Suyun temininde ciddi sorunlarla karşı karşıyalar. Şimdi bu derece daralan şartlar ve insan hayatını direk ilgilendiren konularla ilgili olarak bu güzel mümbit coğrafyada Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin gibi GAP Bölgesi'ni ele aldığımız zaman bölgenin değil beklide dünyanın ambarı olabilecek. Bu güzel coğrafyada tarım adına, hayvancılık adına, üretim adına, atılması gereken ne adımlar varsa onları atmakla yükümlüyüz" diye konuştu.

Toplantının açılışında konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise Adıyaman'da tarım arazilerinin yüzde 16'sının sulanabilir olduğunu, sulama projelerine önem verilmesi gerektiği, Koçali ve Çetintepe Barajıyla sulanabilir arazinin yüzde 36'a çıkacağını vurguladı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, Adıyaman'ın bakir toprakları olduğunu ve bu toprakların suyla buluşturulması gerektiğini, Adıyaman'ın tohum merkezi üssü haline getirilebileceğini, toplulaştırma ve sulamanın önemine değindi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara