Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Bakan Çelik FAO Konferansı'nın başkanlığını yapacak

Bakan Çelik FAO Konferansı'nın başkanlığını yapacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 11:54:59

Bakan Çelik FAO Konferansı'nın başkanlığını yapacak
Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı'nın sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin ele alınacağı 30'uncu oturumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yarın Antalya'da başlayacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen FAO Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı'nın 4-6 Mayıs tarihlerinde Antalya'da yapılacağı hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, konferansın "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile Avrupa ve Orta Asya'daki ülkeler için bu hedeflerin ne anlama geldiği" ve "2016 Uluslararası Bakliyat Yılı" başlıklı iki gündem maddesi olacak.

İki yılda bir yapılan ve 53 ülkenin bakan ve delege düzeyinde temsil edildiği konferansta ayrıca gelecek iki yıllık dönemde dikkate alınacak bölgesel öncelikler ve sorunlar masaya yatırılacak.

Bakan Faruk Çelik ile FAO Genel Direktörü Jose Graziano da Silva'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak konferansta Tarım Bakanları Toplantısı da gerçekleştirilecek. Çelik, konferansın ilk gününde ev sahibi olarak açılış resepsiyonu verecek.

Çelik, konferansın ikinci günü mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yapacak. Burada, ülkeler arasında tarım alanında iş birliği alanları ele alınacak, bölgesel ve küresel politikalarla ilgili istişarelerde bulunulacak.

Etkinliğin son gününde Bakan Çelik, FAO Genel Direktörü da Silva ile basın toplantısı düzenleyecek. Konferans, toplantı raporunun kabul edilmesiyle sona erecek.

- EXPO sergi alanı ziyaret edilecek

Konuklar, toplantının ardından EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi'ni ziyaret edecek. Ziyarette heyet başkanları tarafından FAO 30. Avrupa Bölgesel Konferansı anısına sergi alanına ağaç dikilerek plaket çakılacak.

Bölgesel önceliklerin konuşulduğu FAO bölgesel konferansları, tarımsal konularda ulusal ve bölgesel önceliklerin, bu konuda atılacak adımların tartışıldığı ve kararlaştırıldığı tarafsız bir platform olarak biliniyor.

Üye ülkelerden katılacak üst düzey yetkililerle birlikte gıda ve tarım konularında karşılaşılan zorlukların tartışıldığı resmi bir forum niteliğinde olan Bölgesel Konferans, aynı zamanda sivil toplum örgütleriyle istişareleri ve Dünya Gıda Güvenliği Komitesi'ndeki çok taraflı diyaloğu da kapsıyor.

Haber Ara