Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Bakan Çelik: Ete müdahale edilecek

Tarım Bakanı Çelik, kırmızı ete müdahale etme kararı ile ilgili olarak 'Et ve Süt Kurumu (ESK) piyasalara mal verek' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 09:36:35

Bakan Çelik: Ete müdahale edilecek

Tarım Bakanı Çelik, kırmızı ette piyasaya müdahale edeceklerini belirterek “ESK piyasaya mal verecek. İthal et gelse bile maliyetin altına fiyatı düşürmeyiz” dedi

Bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Tarım Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette tavan fiyatı üreticinin istediğini belirterek bunun serbest piyasaya müdahale değil, uzlaşı olduğunu söyledi.

Et ithalatının da “ucuz et gelecek” anlamı taşımadığını kaydeden Çelik, “Piyasa regülasyonundan yanayız. Et ve Süt Kurumu (ESK) önümüzdeki günlerde bunu yapacak. İthal et gelse bile fiyatı üretici maliyetinin altına düşürmeyiz. Ahırları doldurun, hayvan varlığı artsın. Spekülatörler hiç yokken ette fiyatı yükseltiyor. ESK, piyasaya girecek, piyasaya mal verecek” dedi.

Çelik, taklit ve tağşiş yapan firmaların 15 bin TL'lik cezaya rağmen aynı şeylere devam ettiğini belirterek “Yeni bir düzenleme yapacağız. Ceza iki üç katına kadar artacak. Ardından da men etme cezası gelecek. Bazı firmaları 15 bin TL kesmiyor” dedi.

Haber Ara