Dolar

32,3457

Euro

35,0558

Altın

2.310,40

Bist

9.079,97

Bakan Çavuşoğlu'ndan KKTC mesajı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'KKTC'de yeni kurulan hükümet genç ve dinamik' açıklamasını yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 21:29:26

Bakan Çavuşoğlu'ndan KKTC mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "KKTC'nin her alanda ileriye gitmesi, devam eden müzakereler bakımından da hayırlı ve uğurlu olur.” dedi.

Özel bir ziyaret amacıyla KKTC'de bulunan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi. Kabulde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk tarafı Müzakerecisi Özdil Nami ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Bakan Çavuşoğlu daha sonra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edildi. KKTC'de hükümetinin kısa bir sürede kurulmasının ülkedeki istikrarın devamı açısından önemli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin KKTC ile yakın işbirliğinin devamını temenni etti.

Bakan Çavuşoğlu, yeni kurulan hükümetin genç ve dinamik bir kabine oluşturduğunu belirterek, KKTC'nin her alanda ileriye gitmesi devam eden müzakereler bakımından da hayırlı ve uğurlu olur.” diye konuştu.

Özgürgün'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ileten Çavuşoğlu, yeni kabineye başarılar diledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de Anavatan Türkiye ile uyum ve işbirliği içerisinde çalışmanın en öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, Çavuşoğlu ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber Ara