Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Bakan Çavuşoğlu Hollanda'daki seçimi değerlendirdi

Hollanda'daki seçimleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Sosyal demokratla faşist Wilders arasında hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 11:33:01

Bakan Çavuşoğlu Hollanda'daki seçimi değerlendirdi
Hollanda'daki seçimleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sosyal demokratla faşist Wilders arasında hiçbir fark yok, hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız? Bu Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz siz, çökertmeye başladınız. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz" dedi.

Dün geldiği Antalya'da ziyaretlerini sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez ilçesinde Akdeniz Yeşil Sanayi'sindeki esnaflarla bir araya geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in de eşlik ettiği ziyarette konuşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'da 'hayır' kampanyası yürüten ülkelere sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Hollanda'daki seçimleri de değerlendirerek, "Bunlar Avrupa'yı çökertmeye başladı, din savaşlarına doğru götürüyorlar" ifadelerini kaydetti.

"SİZ ÖĞRENMEZSENİZ BİZ İTİNAYLA ÖĞRETECEĞİZ"

Türkiye'den rahatsız olanların çoğaldığını söyleyen Çavuşoğlu, Avrupa'nın Türkiye'nin büyüyen politikası karşısında rahatsız olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin politikasından özellikle bizim Avrupalılar 'Ya Mevlüt sizin politikada zemin kayması mı var? Bize sırtınızı mı dönüyorsunuz' diyor. Ne oldu, niye soruyorsunuz bunu? Bak her yerde ilişkileriniz iyi. Sen gidiyor musun oraya? Gidiyorum. Sen orada iş adamların var mı? Var. Yatırımların var mı? Var. Sizi oralar da ben de görüyorum, peki sen oraya gidince ben seni sorguluyor muyum? Sen de ne kayması var diye. Sen gideceksin iyi, ben gidince benim dış politikamda zemin kayması var. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? Benim kontrolümden çıkmayacaksınız demek. O Türkiye geçti. Türkiye artık senin eskiden rüyalarında hayal ettiğin Türkiye olabilir ama bitti o uyan uyan. Türkiye kimsenin kontrolünde olan bir ülke değil. Türkiye, kararlarını kendisi verir, yanlışa yanlış der, hem de yüzüne der, arkasından konuşmaz. Artık Türkiye'yle nasıl konuşacağınızı öğreneceksiniz. Hükmedici konuşmalardan vazgeçeceksiniz. Türkiye hükmeder, Türkiye çünkü 2 milyar ümmetinde temsilcisidir. O yüzden siz Türkiye'ye hükmedici konuşamazsınız. Adam gibi konuşurusunuz, ricacı olursunuz, otururuz, konuşuruz, anlaşırız iş de yaparız, siyaset de yaparız, iş birliği de yaparız, biz her şeye varız. Yalnız bize nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz, siz öğrenmezseniz biz size öğreteceğiz. İtinayla öğreteceğiz" diye konuştu.

"AVRUPA'YI ÇÖKERTMEYE BAŞLADILAR"

Hollanda'daki seçimleri de değerlendiren Çavuşoğlu, "Hollanda'nın seçimleri bitti. Aldıkları oylar birbirlerine yakın. Yüzde 17'ler yüzde 20'ler böyle birçok parti. Ama bir bakıyorsunuz, sosyal demokratla faşist Wilders arasında hiçbir fark yok. Hepsi aynı kafa. Nereye varacaksınız siz, bu Avrupa'yı nereye götürüyorsunuz siz, çökertmeye başladınız. Avrupa'yı uçuruma götürüyorsunuz. Yakında Avrupa'da din savaşları da başlatacaksınız, başlayacak da zaten. Farklı dinlerden oldukları için yüz yıllarca birbirlerini kendilerini kestiler. Ama sonra bundan ders alındı Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi kuruldu. Şimdi tüm bunlar yok edilmeye başladı, Avrupa o günlere doğru gidiyor, 2. Dünya savaşına doğru gidiyor. Bunu söyleyince de alınıyorlar" ifadelerini kullandı.

(Suat Metin - Harun Erdoğdu/İHA)

Haber Ara