Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Bakan Çavuşoğlu: ABD ve Almanya'dan Mazlum Kobani'nin tutuklanmasını istedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'li Ferhat Abdi Şahin'in (Malzum Kobani) ABD ve Almanya'ya seyahat edeceği bilgisi üzerine her iki ülkeden, teröristin tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmesini talep ettiklerini bildirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-18 12:28:00

Bakan Çavuşoğlu: ABD ve Almanya'dan Mazlum Kobani'nin tutuklanmasını istedik

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bütçe maratonu devam ediyor. Komisyonda sunum yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politikaya ilişkin önemli mesajlar verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Irak'ın tüm kesimlerine ulaşma hedefi doğrultusunda Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden faaliyete geçirileceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Barış Pınarı Harekatı öncesi evinden edilen kişilerden yüzde 50'sinden fazlasının harekattan sonra evlerine döndüğünü söyledi.

MAZLUM KOBANİ ABD ve ALMANYA'YA SEYAHAT EDECEK

Dışişleri Bakanı, YPG'nin sözde komutanı Ferhat Abdi Şahin'in, ABD ve Almanya'ya seyahat edeceği bilgisi üzerine de her iki ülkeden, teröristin tutuklanarak Türkiye'ye iade edilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun gündeminde İran'daki hükümet karşıtı eylemler de vardı. Dışişleri Bakanı, ''Son günlerde İran'da yaşanan olayların bir an önce bitmesini ve İran'ın huzura kavuşmasını diliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Milli davamız Kıbrıs konusunda sırf müzakere etmek için tekrar masaya oturmayacağız" ifadesini de kullandı.

Haber Ara