Dolar

32,5633

Euro

34,9059

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Bakan Bozkır'dan başkanlık seçimi yorumu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, 'ABD'de hiç böyle bir başkanlık seçimi gördünüz mü ?' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-20 05:29:59

Bakan Bozkır'dan başkanlık seçimi yorumu

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Eyüp İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin çok zor günlerden geçtiğini, milletlerin tarihlerinde böyle dönemlerin bulunduğunu, önemli olanın böyle günlerin varacağı istikamet olduğunu söyledi.

Dünyanın çivisinin çıktığı bir ortam olduğunu dile getiren Bozkır, şöyle devam etti: 

“Amerika Birleşik Devletleri'ne bakıyorsunuz, hiç böyle bir başkanlık seçimi gördünüz mü? Hani bir tane aday olsun, dünya barışı için çalışan, dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesi için çalışan bir başkan adayı olsun. Adamın biri çıkmış, televizyonlarda şov yaparken başkan adayı olmuş. Herkese düşman, İslam'a düşman, en son Papa'ya da salladı, Papa'ya düşman, kardeşim sen Amerika'yı nasıl idare edeceksin? Herkese düşman olan Amerika'da liderlik yapabilir mi? Avrupa'ya bakıyorsunuz, gençler arası işsizlik yüzde 50. İtalya'sı, Fransa'sı, İspanya'sı, Portekiz'i, İrlanda'sı tarihin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıyalar. İşte şimdi bütün bu ortamda bir de Türkiye'ye bakıyorsunuz, etrafımız savaşlarla çevrili, mülteci krizi bütün dünyayı sarsıyor ama bakıyorsunuz Türkiye'nin rakamlarına, diyorsunuzki 'Bu sene denk bütçe vereceğiz, reformlar yapacağız, enflasyonu daha da düşüreceğiz' Biz kendimize güvenerek bu belalarla dolu dünyada Türkiye'yi istikrar içinde olan bir ülke olarak ilerlettiriyoruz.“

"Onlar 'Mülteci' diyor, biz 'Kardeşlerimiz, misafirlerimiz' diyoruz"

Volkan Bozkır, Suriyeli sığınmacıların Batı dünyasını zorladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Onlar 'Mülteci' diyor, biz 'Kardeşlerimiz, misafirlerimiz' diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olsun, Osmanlı tarihinde olsun, bu ülke bu topraklar, bu insanlar her zaman kendisine sığınmış insanlara hep kucak açmıştır. Suriye'de yaşanan savaştan dolayı bu insanlar canlarını, çocuklarını tehlikeye atıp evlerini terk edip Türkiye'ye sığınırken, Türkiye'nin bu durum karşısında başka bir seçeneği olmazdı bundan sonra da olmayacaktır. Bugün Türkiye'de 2 milyon 630 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Burası Türkiye, biz paylaşmaya, evimizi açmaya, zor durumda olan insanlara yardıma alışmışız."

Haber Ara