Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bakan Bozdağ: Türkiye düşmanı, çapsız, vizyonsuz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AP'ye 'Türkiye düşmanı, çapsız, vizyonsuz' tepkisinde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-26 00:19:13

Bakan Bozdağ: Türkiye düşmanı, çapsız, vizyonsuz

Ajansların aktardığı bilgide; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AP'nin Türkiye'yle müzakereleri durdurma tavsiyesine yönelik kararına sert tepki gösterdi.

Bakan Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kararı, "Avrupa Parlamentosu; ırkçılığa, ayrımcılığa, İslamafobiye, Türkiyefobiye, Türkiye düşmanlığına, çapsız ve vizyonsuz siyasete teslim olmuştur" ifadeleriyle eleştirdi.

​Bozdağ, "AB, Türkiye ile müzakere sürecini başlattığı 2004'ten bugüne 35 fasıldan sadece 15 faslı açmış; ama açılan hiç bir faslı kapatmamıştır. AB kapısında 53 senedir bekletilen Türkiye,12 yıllık müzakere sürecinde de AB tarafından sürekli oyalanmıştır" dedi. AP'nin AB-Türkiye müzakere sürecini dondurma kararının AB'nin çok yüzlülüğünün en son yüzü olduğunu belirten Bozdağ, "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye-AB müzakere sürecini dondurma kararı; önyargı, İslamafobi, Türkiyefobi ve vizyonsuzluk sonucu alınmıştır. Bu kararıyla Avrupa Parlamentosu; PKK, FETÖ ve diğer terör örgütleri dahil bütün Türkiye düşmanlarını sevindirmiştir" ifadelerini kullandı.

​Bozdağ, Avrupa Parlamentosu her ne karar alırsa alsın Türkiye'nin PKK ve FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle daha etkin mücadele edeceğini söyledi. Bozdağ,"Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye kararı, Türkiye'ye zarar vermez; Türkiye'nin büyüklüğüne ve Türk milletinin asaletine gölge düşürmez. Avrupa Parlamentosunun bu kararı, bizim için yok hükmündedir; haksızdır; kıymeti harbiyesi de yoktur; Türkiye'ye zarar vermez" açıklamasında bulundu.

 

Haber Ara