Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Bakan: Askeri okullarda okuyanların yüzde 95'i 'FETÖ'cü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık askeri okulların kapatılması ve öğrencilerin atılmasıyla ilgili 'Askeri uzmanlar, okuyan öğrencilerin yüzde 95'in bu yapıyla ilişkili olduğunu söylüyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-01 21:40:08

Bakan: Askeri okullarda okuyanların yüzde 95'i 'FETÖ'cü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CNN Türk'ün sorularını yanıtladı. Işık askeri liselerin kapatılması ve harp okulları öğrencilerinin okullardan atılmasıyla ilgili olarak "Bireysel olarak okulların kapanması herkesi üzüyor ama olağanüstü bir durumdan geçiyoruz. Bu kadar büyük bir yapıyı isimleri tek tek belirleyerek yok edemeyiz. Askeri uzmanlar, okuyan öğrencilerin yüzde 95'i bu yapıyla ilişkili diyor." dedi.

Ayrıca, askerliğin asli işlerinde Genelkurmay'a kesinlikle dokunulmayacağını, emir komuta zincirinin bozulmayacağını ve yeni düzenlemelerden en çok memnun olan kesimin TSK mensupları olduğunu ifade etti.

YENİ İHRAÇLAR OLABİLİR

Milli Savunma Bakanı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 9'u general 311 askerin firari olduğunu açıkladı ve gerekirse yeni ihraçlar olacağını söyledi.

Bakan, darbe sonrası kayıp helikopter ya da askeri araç olmadığını ama kayıp mermi ya da silah olabileceğini belirtti.

Fikri Işık askeri liselerin binasının ne olacağı konusunda da  "Şuan bir karar verilmiş değil. Buraların manevi değerini biliyoruz. Mezun olan öğrenciler için değerini biliyoruz. Tüm bunları değerlendirerek bir karar veririz." dedi.

 

Haber Ara