Dolar

32,3194

Euro

35,0711

Altın

2.279,76

Bist

9.016,60

Bakan Albayrak bankalarla kömürü görüştü

Enerji Bakanı Albayrak, bankaların müdürleriyle bir araya gelerek kömür üretimini görüştü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-16 06:01:08

Bakan Albayrak bankalarla kömürü görüştü

Habertürk'te yer alan bilgide; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektörüne yapılacak yatırımların yeni finansman modellerini görüşmek için İstanbul Beylerbeyi'nde bankaların üst yönetimiyle buluştu. Albayrak, bankacılarla yaklaşık 2 saat süren görüşmesinde cari açık için yerli kömür üretiminin stratejik önemini vurguladı. Bankacılardan edinilen bilgilere göre Bakan Albayrak, enerjide desteklenecek alanları belirtirken özellikle bölgesel teşvikler üzerinde yoğunlaştı. Bankacılık temsilcileri de enerjinin ülke büyümesinde önemine dikkat çekerek desteğin devam edeceği mesajını verdi. Toplantıda bankaların sektörün geleceği ve stratejilerine dönük rolü ve beklentileri konusunda görüşleri de alındı, yerli kömür başta olmak üzere rüzgâr ve güneş gibi yerli üretim kaynaklarıyla ilgili yeni modeller ve alternatif finansman planlarıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bankacılık sektörü temsilcileri, enerji sektörü kredilerinin kendileri için önemli bir kalem olmaya devam edeceğini belirterek, “Sektöre desteğe devam” mesajı verdi.

Bakan Albayrak, toplantı öncesi yaptığı açıklamada ise “Enerji sektörü, geldiğimiz günden beri Türkiye'nin gündeminde. Türkiye'nin ekonomi ajandasını işgal eden sektörlerden biri. Enerjinin finans sektörü ile ilgili dününü, bugününü ve yarınını, sektörün yaşadığı sorunları, fırsatları ve gelecek hedeflerini sizlerle konuşmak istedik. Biz sizleri dinlemeye geldik” dedi.

ÇİN 'İ ÖRNEK GÖSTERDİ

Bankalarla zirvede Afşin- Elbistan gibi büyük linyit havzalarının değerlendirilmesi için özel finansman yöntemi geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Çin örneğini veren Albayrak'ın, “Çin'de yerli kömürün payı yüzde 60'larda. Türkiye'de ise yüzde 12. Bunu artırmak ülkenin doğalgaza bağımlılığını da azaltacaktır” dediği öğrenildi.

HANGİ BANKALAR KATILDI?

Toplantıya, Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın'ın yanı sıra Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de katıldı. Ayrıca banka genel müdür yardımcıları da hazır bulundu.

Haber Ara