Dolar

32,5529

Euro

34,8710

Altın

2.427,30

Bist

9.645,02

Bakan Akar'dan TBMM'de Gara bilgilendirmesi: Sadece göz yaşartıcı gazlar kullanılmıştır

Meclis'te Gara operasyonuyla ilgili bilgilendirme yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-16 15:56:53

Bakan Akar'dan TBMM'de Gara bilgilendirmesi: Sadece göz yaşartıcı gazlar kullanılmıştır

Meclis'te Gara operasyonuyla ilgili bilgilendirme yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar terör örgütü PKK'nın Gara'daki katliamı ile Pençe Kartal-2 Harekatı konusunda bilgilendirme yaptı.

'35 km derinlikte icra edildi'

Akar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 km derinlikte icra edildi. Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor. Karadan destek ve irtibat olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun gizlilik tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı. Operasyon öncesi çok yoğun bir çalışma yapıldı.

Dost ve müttefiklerimizle koordine edilerek yapılan harekat öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekatın planlaması ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliğiyle çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

'Sadece göz yaşartıcı gazla kullanılmıştır'

Özel Kuvvet personeli tarafından iki teröriste tekrar teslim olun çağrıları yaptırıldı, çıkan olmadı. İçeriden ateşle karşılık verildi. Ateş gelen mağaraya yoğunlaşıldı. Buraya herhangi bir şekilde hava kuvvetlerimizin bombasının ulaşması pek mümkün değil. Mağaranın iki kapısı daha bulundu. İçeriden ateş ediliyor, el bombası atılıyordu ve askerlerimiz de gerekli karşılığı veriyordu. Sadece göz yaşartıcı gazlar kullanılmıştır. Bunun dışında herhangi bir silah mühimmat kullanılması söz konusu değil. Bu sırada teröristlere teslim olmaları gerektiği hususu tekrar tekrar hatırlatıldı.

Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi. Mağarada 7 kapı vardı. Dikkatli şekilde bu kapılar tek tek tahrip edilip açıldı ve 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşıldı. Sonra naaşlar tahliye edildi.

Harekat boyunca 4'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettiği Gara'da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK'ya ağır zayiat verdirmiştir. Terör örgütü dün olduğu kadar bundan sonra da kendini artık rahat hissedemeyecektir. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmayacak.

Haber Ara