Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Bakan Ağbal'dan şehit Halisdemir'in kabrine ziyaret

Maliye Bakanı Naci Ağbal, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti- Bakan Ağbal:- 'Nasıl bir yürek, nasıl bir kahramanlık, gerçekten artık destan yani. Allah mekanını cennet eylesin. Bin yıldır bu topraklarda binlerce Ömer Halisdemirler sayesinde bugünlere geldik. Allah ondan razı olsun' - Soner Halisdemir:- 'Hani birileri 'apolet, mapolet' diyor ya Sayın Bakanım, T

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-20 23:52:27

Bakan Ağbal'dan şehit Halisdemir'in kabrine ziyaret
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrini ziyaret etti.

AK Parti Niğde İl Seçim İrtibat Bürosu'nu ziyaret eden ve burada vatandaşlara seslenen Ağbal, heybelerinin dolu, yaptıklarının belli olduğunu ve yaptıklarının yapacaklarının adeta kefili olduğunu söyledi.

Ağbal, 16 yıldır ülkeyi baştan sona imar ettiklerini, sağlıkta, eğitimde, altyapıda, ulaştırmada her alanda Türkiye'ye çığır açtıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Artık parası pul olan bir Türkiye yok, emir alan bir Türkiye yok, başkalarının söylediğini yapan bir Türkiye yok, başı eğik bir Türkiye yok. Savunma, güvenlik alanında başkasına muhtaç olan bir Türkiye yok, evelallah bugün emir veren, söz söyleyen, sözü dinlenen, yaptığı takip edilen, yaptıklarıyla takdir edilen, yaptıklarıyla örnek gösterilen, artık küresel güce dönüşen bir Türkiye var. Bunu bu kadrolar, sizler gerçekleştirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde dünya lideri, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı mahcup olmayacağız. 24 Haziran akşamı bir defa daha Türkiye dosta, düşmana karşı haykıracak."

- Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kabrine ziyaret

Konuşmanın ardından şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile annesi Fadiamana Halisdemir'in kabirlerini ziyaret edip dua eden Bakan Ağbal, şehidin kardeşi Soner Halisdemir ile de sohbet etti.

Şehit Ömer Halisdemir'in o gece Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini dile getiren Ağbal, "Nasıl bir yürek, nasıl bir kahramanlık, gerçekten artık destan yani. Allah razı olsun. Allah mekanını cennet eylesin. Rabbim sizlere güç, kuvvet versin. Elleri öpülesi bir babanız var, sizin gibi evlatlar yetiştirmiş. Ben hep söylüyorum, Anadolu'nun özü, toprağı bu. Bin yıldır bu topraklarda binlerce Ömer Halisdemirler sayesinde bugünlere geldik. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.

Ağbal, "Öyle bir anne ki tarihi yazan bir evladın annesi olma şerefi ona ait. Bizim Anadolu kadını, anası, bacısı bu zaten. Rabbime şükürler olsun ki hala bu özü, bu topraklarda yaşatabiliyoruz. O insanların duası başka türlü. Cumhurbaşkanımız hep söyler, 'Bizleri ayakta tutan bu insanların dualarıdır.' der. Biz inanan insanlarız." dedi.

Şehidin kardeşi Soner Halisdemir de bu topraklarda çobanlıkla büyüdüklerini söyledi.

"Bize birisi dese ki 'Yiğidim, sen yiğitsin şu dağı del.' dese, şahsım adına konuşmuyorum, şehidimiz adına konuşuyorum, tırnaklarıyla deler." diyen Soner Halisdemir, şunları kaydetti:

"Ama biri gelse 'hayt, huyt' dese, onu hiç affetmez. Bugün Zekai paşamla konuştum. Sağolsun, 'Bayramlaşmak için anca ulaştım.' dedi. Telefonda da birkaç kere 'Ömerim, Ömerim' dedi, ağladı. 'Kolay değil o karanlıkta o gece o çocuk, birisi gelecek, bu ülkeyi bölmeye, alnının ortasına çakar. Böyle bir yiğitti.' dedi. Söz konusu, hani birileri 'apolet, mapolet' diyor ya Sayın Bakanım, Türk askerinin apoletleri sökülmez ama vatan haininin alnına kurşunu çakar."

Haber Ara