Dolar

32,5990

Euro

34,8077

Altın

2.502,96

Bist

9.435,31

Bahreyn Kralı Al Halife, Katar krizi için Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah el Sisi ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, başkent Kahire’deki İttihadiye Sarayı’nda bu gece bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 07:39:43

Bahreyn Kralı Al Halife, Katar krizi için Mısır'da

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Körfez krizi ve Katar ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi gibi iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular değerlendirilmiş, Arap ülkeleri ve halklarının çıkarına uygun adımlar atılması konusunda fikir birliğine varılmıştır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada Sisi'nin Bahreyn ile iyi ilişkilerin geliştirilmesi konusuna özen gösterdiğini dile getirdiği, Kral Al Halife'nin ise Mısır'ın Bahreyn ile ilgili tutumunu takdirle karşıladığını ifade ettiği kaydedildi.

Bahreyn Kralı Al Halife, dün Suudi Arabistan'da Kral Selman ile Körfez krizini değerlendirmiş ve bugün akşam saatlerinde Kahire'ye gelmişti.

Suudi Arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn, Yemen, Moritanya, Komor Adaları ve Maldivler olmak üzere toplam 8 ülke geçen pazartesi gününden bu yana Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti. Körfez ülkelerinden Kuveyt ve Umman ise Katar ile ilişkilerini sürdürmeyi tercih ederken, Ürdün ve Cibuti temsil seviyesini düşürdü.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013 yılında yapılan askeri darbeden bu yana Katar'ı 'teröre destek verdiği' gerekçesiyle düşman devlet olarak görüyor.

 

Haber Ara