Dolar

32,4989

Euro

34,5522

Altın

2.492,39

Bist

9.548,09

“Bahreyn-İsrail bağlantıları 1994 yılına dayanıyor”

Al-Sharq.com’a göre, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ülkesi ve Arap ülkeleri arasındaki ilişkilere dair yaptığı açıklama, Bahreyn-İsrail ilişkilerinin 1994 yılına dayandığını ortaya koydu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-10 19:08:28

“Bahreyn-İsrail bağlantıları 1994 yılına dayanıyor”

TIMETURK | ÇEVİRİ

İki ülke arasındaki gizli ilişki, İsrail Çevre Bakanı Yossi Sarid'in Bahreyn Dışişleri Bakanı Muhammed Ben Al-Mübarek ve Sağlık Bakanı Cevad Al-Arid ile görüşmesiyle başladı. Üç isim, İsrail'in Manama'da bir temsilcilik açması konusunda anlaştı.

2009 yılında dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, New York'ta gerçekleşen bir dinlerarası diyalog konferansında Bahreyn Kralı ile bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl ise, Amerikalı haham Marc Schneier, İsrail ve Bahreyn arasındaki ilişkileri güçlendirmek için Manama'yı ziyaret etti.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Bin Ahmed El-Khalifa (solda)

oo

BAHREYN DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN PEREZ'E ÖVGÜLER

Al-Sharq.com'a göre, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Bin Ahmed El-Khalifa'nın; İsrail, İran ve Türkiye'den oluşan ortak bir Ortadoğu yapısı oluşturulmasına yönelik çağrısı, İsrail-Bahreyn arasında “mükemmel ilişkilerin” varlığına kanıt oluşturuyor. Bahreyn Dışişleri Bakanı, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Perez için bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada Perez'e övgüler yer alıyordu.

Katar merkezli Al-Sharq.com, Bahreyn'in, Arap Birliği'nin İsrail'le ticari ilişkileri yasaklayan kararlarını ihlal etmesine de dikkat çekti.

Kaynak: Middle East Monitor

 

Haber Ara