Dolar

32,5633

Euro

34,9059

Altın

2.427,50

Bist

9.722,09

Bahreyn'in İsrail'e verdiği desteğe dayanamadı... İngiliz danışmandan Gazze istifası!

Eski İngiliz Büyükelçi Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail saldırısını desteklemesi üzerine Bahreyn’deki danışmanlık görevinden istifa etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-16 19:54:43

Bahreyn'in İsrail'e verdiği desteğe dayanamadı... İngiliz danışmandan Gazze istifası!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed el Halife'nin 11 Mayıs'ta sarfettiği “İsrail'in İran karşısında kendini savunma hakkı vardır” sözlerinin ardından eski İngiliz Büyükelçi Krallık'taki danınşmanlık görevinden istifa etti.

Sosyal medya platformundan Siyonist rejimi destekleyen El Halife, “İran bölgede statükoyu ihlal ettiği, füzelerini ve askerlerini tahliye etmediği sürece, İsrail dahil bölgedeki herhangi bir devlet tehlikenin kaynağını imha ederek kendini savunmaya yetkilidir” yazdı.

Bahreyn'in 1999-2002 yılları arasında İngiliz büyükelçiliği görevini üstlenen Peter Ford, Bahreyn Kraliyet Yardımlaşma Organizasyonu'ndaki danışmanlık görevini sürdürüyordu.

Ford, istifasına İsrail'in desteklenmesini sebep gösterdi.

Untitled-1_10

"İSRAİL'İN SALDIRGANLAŞMASINI CESARETLENDİRİYORSUNUZ"

21st Century Wire'a konuşan Ford, “Bu Bahreyn'in kötüye doğru yolda attığı son adımlardan biridir ve ülkeyi Filistin'i ve Arapları desteklediği kararlı duruşundan ayırmaktadır. Saldırı İran tarafından değil İsrail tarafından başlatılmıştır ve açık bir şekilde Trump'ın nükleer anlaşma kararı sonrası İran'ı kışkırtmak üzere tasarlanmıştır. Bahreyn'in bu tavrının Amerikan büyükelçiliğinin kutsal Kudüs şehrine taşınmasına denk gelmesini anlamakta daha da zorlanıyorum. Bu açıkça İsrail'in saldırganlaşmasını cesaretlendirecektir ve kınanmalıdır” dedi.

 

Haber Ara