Dolar

32,5131

Euro

34,5627

Altın

2.492,65

Bist

9.548,09

Bahreyn'den sanıklara 'İran ve Irak'ta eğitim' cezası

Bahreyn mahkemesi, İran ve Irak'ta askeri eğitim almakla suçlanan 6 sanıktan 3'ünü müebbet, diğerlerini ise 5 ve 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-19 20:55:17

Bahreyn'den sanıklara 'İran ve Irak'ta eğitim' cezası

Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, Yüksek Ceza Mahkemesi, Bahreyn'de çeşitli suç eylemleri gerçekleştirmek için İran ve Irak'ta askeri eğitim aldığı suçlamasıyla yargılanan 6 sanık hakkında hapis cezası verdi.

Sanıklardan 3'ü müebbet (25 yıl), 2'si beşer, biri ise 7 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme ayrıca sanıklardan 5'inin vatandaşlığını düşürdü.

Kararların temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

YARGILANAN İSİMLER KİMLER?

Öte yandan dava ve mahkeme hakkında basınla daha fazla bilgi paylaşılmadı. Yargılanan isimlerin kimler olduğu bilinmiyor.

BAHREYN'İN KRİTİK KONUMU

Bahreyn, coğrafi konumu nedeniyle kritik bir noktada yer alıyor. Suudi Arabistan'a ve İran'a denizden komşu olan Bahreyn, siyasi arenada Riyad yönetimiyle bir arada hareket etse de nüfusunun büyük çoğunluğunu Şiiler oluşturuyor. Şii nüfusun İran ile ilişkileri hem Riyad hem de Manama yönetimi tarafından kuşkuyla izlense de ülkede son yıllarda "terörist faaliyet" amaçlı herhangi bir faaliyet gerçekleşmiş değil.

Son olarak "Arap Baharı" sırasında 14 Şubat 2011'de ayaklanmaların görüldüğü Bahreyn, gösterilere sert müdahale ve onlarca ölüm ile akıllara kazınmıştı.

Bahreyn, bağımsızlığını 1971 yılında elde etmişti.

 

Haber Ara