Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Bahreyn'den Katar'a tehdit

Bahreyn'in Rusya Büyükelçisi Ahmed Saati, Katar yönetimini tehdit etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-16 20:23:40

Bahreyn'den Katar'a tehdit

Rus haber ajansı Sputnik'e demeç veren Bahreyn'in Rusya Büyükelçisi Ahmed Saati, "Eğer Katar, Washington, Moskova ve AB'yi ziyaret etmeye ve ticari ve askeri anlaşmalar yoluyla buradaki yönetimlerin desteğini almak için çalışmalara devam ederse, haklarımızı korumak için elimizde başka kozlar da var, olan bitene bakmakla yetinmeyeceğiz. Eğer Doha, eski çizgisinde hareket etmeyi sürdürürse ve politikasından vazgeçmezse, Katar'a yanıt vermek ve teröristleri durdurmak için farklı kararlar alacağız. Hukuki, siyasi ve diplomatik tedbirler…" dedi.

Ellerinde Katar'ın "terörizme" destek verdiğine dair kanıtlar olduğunu iddia eden büyükelçi sözlerini şöyle sürdürdü: "Katar'ın Londra ve Doha'daki terör örgütlerinin liderleriyle doğrudan temas kurduğuna ve onlara finansal destek verdiğine dair kanıtlara sahibiz" dedi.

Bahreyn, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de aralarında olduğu 10 ülke teröre destek verdiği ve Ortadoğu'da istikrarsızlığa neden olduğu gerekçesiyle iddiasıyla diplomatik ilişkilerini kesmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara