Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Bahreyn'deki Filistin çalıştayına İsrailli gazeteciler de davetli

İsrail basını, Bahreyn'deki çalıştaya İsrailli gazetecilerin davet edildiğini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-20 15:01:41

Bahreyn'deki Filistin çalıştayına İsrailli gazeteciler de davetli

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD Başkanı Donald Trump ve siyonist damadı Jared Kushner'ın çabalarıyla oluşturulmaya çalışılan "Yüzyılın Anlaşması" kapsamındaki ilk organizasyon olan Bahreyn'deki çalıştaya İsrail resmen davet edilmedi. Fakat Pazartesi günü (17 Haziran) açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ülkesinin başkent Manama'daki çalıştaya katılacağını açıkladı.

İSRAİLLİ GAZETECİLER DE GELİYOR

Haaretz'in haberine göre çalıştaya İsrailli gazeteciler de davet edildi.

Körfez ülkeleri İsrail ile resmi ilişki kurmazken, gizli yürütülen diplomatik süreci de saklamıyor.

İsrail çalıştaya katılacağını bilirtirken, Körfez ülkelerinden ya da herhangi bir Arap yetkiliden konuya ilişkin açıklama yapılmadı. İsrail'in katılacağından hem Körfez hem ABD habersizmiş gibi davranırken, Kanal 13 televizyonu da ABD'nin İsrail'i Bahreyn çalıştayına davet etmeyeceği duyuruldu. Fakat bu durum İsrail'in katılma kararını değiştirmeyecek.

İSRAİLLİ GAZETECİLER KÖRFEZ'DE ÇOK SIK BULUNMUYOR

Geçmişte, İsrailli gazeteciler daha önce Katar ve BAE'yi ziyaret ettiler, ancak Bahreyn'de hiç bir İsrail basın delegasyonu olmamıştı.

"BU BİR BAŞARI"

Haberde "İsrailli gazetecilerin konferansı izlemesi Beyaz Saray için bir başarı" denildi.

İSRAİLLİLER YABANCI PASAPORTLARI OLMADAN GİREMEZLER

İsraillilerin resmi ilişki bulunmaması sebebiyle İsrail pasaportuyla Körfez ülkelerine giremedikleri biliniyor. Bu kapsamda çalıştayı izlemeye gelecek İsrailli gazetecilerin hangi pasaportlarla ülkeye giriş yapacağı merak ediliyor.

Haaretz geçen hafta duyurduğu bir haberle İsrail ve diğer ülkelerden gelen gazetecilerin konferansa akreditasyon almakta zorlandıklarını duyurmuştu.

Bahreyn hükümeti ve Beyaz Saray, İsrail grubu da dahil olmak üzere Çarşamba akşamı konferansa katılabilecek bir muhabir listesini tamamladı. Konferansın bazı bölümleri de çevrimiçi olarak canlı yayınlanacak.

 

 

BAHREYN'DEKİ ÇALIŞTAY

Beyaz Saray'dan daha önce yapılan açıklamada, Bahreyn'in ABD ile iş birliği içinde 25-26 Haziran'da başkent Manama'da "Refah için Barış" adlı ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Çalıştayın hükümet, sivil toplum ve iş dünyasındaki liderlerin fikir alışverişinde bulunması, stratejileri tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımlara destek vermesi için çok önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, "Refah için barış, Filistin halkı ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve başarılabilir çalışmalara fırsat tanıyacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

Çalıştayın, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda ne zaman açıklanacağı netlik kazanmayan "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

FİLİSTİN'DEN BOYKOT ÇAĞRISI

Filistin yönetimi de daha önce çalıştaya katılmayacağını açıklarken konferansa davet edilmesi beklenen ülkelere boykot çağrısı yapmıştı.

Filistin yönetiminin bu çağrısına rağmen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Katar'ın Manama'daki çalıştaya katılacağı duyurulmuştu.

KİMLER KATILIYOR

İsrail basınına konuşan ve adı açıklanmayan Beyaz Saray'dan bir yetkili de Ürdün, Mısır ve Fas'ın çalıştaya katılacaklarını Washington'a ilettiğini iddia etmişti.

Haaretz bu haberinde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın da çalıştaya katılacağını yazdı.

ABD'nin Hazine Sekreteri Steve Mnuchin ve Başkan Trump'ın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner tarafından temsil edilmesi bekleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara