Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

Bahçelievler'deki eşcinsel cinayeti davası

Bahçelievler'deki eşcinsel cinayeti davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 15:00:10

Bahçelievler'deki eşcinsel cinayeti davası
Bahçelievler'de ilişki yaşadığı Bülent Erden'i öldürdüğü öne sürülen Necat Yenel'in müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yenel ile avukatı katıldı.

Mahkemeye yazılı savunma veren Yenel, Bülent Erden'i tanımadığını, Murat isimli bir arkadaşının 8 Ocak'ta kendisini arayarak acilen yanına çağırdığını ve yardım istediğini anlattı.

Arkadaşı Murat'ın kendisine Bülent Erden'i öldürdüğünü söylediğini aktaran Yenel, şunları kaydetti:

"Murat, arkadaşı Erol ile Bülent'in evinde çalıştıkları dönemde Bülent'e 30 bin lira borç vermiş. Sonra aralarında tartışma olmuş. İkisi Bülent'in evinde çalışmayı bırakıp, Bağcılar'da başka bir genelevde çalışmaya başlamışlar. Bülent kendisine Esenyurt'ta ev almış. Murat ile Erol da ev aldığını görünce Bülent'in evine gidip paralarını istemiş. Bülent, 'Parayı ayarlayamadım' deyince tartışma çıkmış. Bülent, Murat'ın kafasına bardak fırlatmış. Hatta benim yanıma geldiğinde kafası hafif şekilde yarılmıştı. Murat o sinirle Bülent'i yere yatırmış. Erol da ellerini bağlayıp bağırmasın diye de ağzını bantlamış. Murat, Bülent'i sinirden boğarak öldürmüş. Bana bunların hepsini Murat anlattı. Murat bana, 'Senin yaşın ufak, sana 500 bin lira verelim suçu üstlen' dedi. Ben de daha önce cezaevine hiç girmediğim için nasıl bir yer olduğunu da bilmiyordum, 'tamam' dedim. Beni oyuna getirdiler.'

Tanık Murat İçer, travesti olduğunu ve bir arkadaşı ile Bülent Erden'in evinde çalıştığını belirterek, "Maktule müşteri başına yatak parası verirdik. Bülent, sanığı sevgilisi olarak tanıttı ve cesedin bulunduğu odaya hiç girmedik. Bülent'i öldürmedim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Necat Yenel'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, "Bülent Erden'in ikametinde erkeklerle ilişkiye girerek ekonomik kazanç elde ettiği" belirtilerek, sanık Yenel'in internet ortamında bulduğu telefonla irtibat kurduğu Erden'in evine 8 Ocak'ta gittiği anlatılıyor.

Bülent Erden'in arkadaşlarına Yenel'i sevgilisi olarak tanıttığı kaydedilen iddianamede, tartışma sırasında Yenel'in Bülent Erden'in boğazını sıkarak öldürdüğünün anlaşıldığı aktarılıyor.

İddianamede, "Necat Yenel'in, öldürdüğü Bülent Erden'in yerine evi travesti arkadaşlarına kiraya vermeye devam ederek parasını aldığı" belirtilerek, "Necat Yenel, büyük bir soğukkanlılıkla eve gelen arkadaşlarına maktulün trafik kazasında ölen ağabeyi için Konya'ya gittiği ve dairesini de kendisine emanet ettiği yalanını söylediği anlaşılmıştır" deniliyor.

Cesedin kokması ve yakalanma korkusuyla 17 Ocak'ta evden ayrılan Necat Yenel'in, Ankara'ya, oradan da Niğde'ye geçtiği aktarılan iddianamede, Bülent Erden'in ablasının haber alamaması üzerine İstanbul'daki akrabalarını kardeşinin evine yolladığı, yoğun koku gelen odaya girildiğinde maktulün cesedinin bulunduğu ve polise haber verildiği kaydediliyor.

Sanık Necat Yenel'in 23 Ocak'ta Niğde'de yakalandığı bildirilen iddianamede, sanık hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası isteniyor.

Haber Ara