Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

'Bahçeli ya zengin edildi ya da...'

Muharrem İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hükümete verdiği desteği eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 09:58:36

'Bahçeli ya zengin edildi ya da...'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

CHP Milletvekili Muharrem İnce, Bahçeli için "Böylesine bir U dönüşü yapabilmesi için, Bir; tehdit edilmiş olması lazım. İki; zengin edilmiş olması lazım. Üç; ilkesiz olması lazım. Dört; bilemediğimiz bir sebebinin olması lazım. Başka hiçbir şey olamaz." dedi.

Sözcü gazetesinden Nil Soysal'a açıklamalarda bulunan İnce, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'ten geçmesini değerlendirdi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu süreçte hükümete verdiği desteği  eleştirdi.

İnce'nin açıklamaları şöyle;

"BUNUN ADI TEKBAŞ SİSTEMİ"

"Burada oylanacak olan şey; Cumhurbaşkanlığı sistemi filan değil. Zaten ilk başta “Başkanlık” diyeceklerdi, sonra utandılar, “Cumhurbaşkanlığı sistemi” dediler. Bu; partinin başı, yargının başı, yasamanın başı, yürütmenin başı, ordunun başı, milletin başı, her şeyin başı. Ben buna bir isim buldum.

TEKBAŞ sistemi! Her şeyin başı olduğuna göre TEKBAŞ sistemi olsun bunun adı! Dolayısıyla bu CHP ile AKP arasında bir yarış değil. Bu başka bir şey. Bu yaşam biçimimiz ve bunun telafisi yok. Ama ben iyimserim. Bu milletin sağduyusunun galip geleceğini ve sandıktan “hayır” çıkacağını düşünüyorum.

"YA ZENGİN EDİLDİ YA DA..."

Bir insanın böylesine bir U dönüşü yapabilmesi için, Bir; tehdit edilmiş olması lazım. İki; zengin edilmiş olması lazım. Üç; ilkesiz olması lazım. Dört; bilemediğimiz bir sebebinin olması lazım. Başka hiçbir şey olamaz. Vatanın, milletin birliği, bütünlüğü için yapıyormuş bunu. Neymiş o birlik bütünlük, bir anlatsın bakalım."

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara