Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

'Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ergen siyaseti...'

Başbakan Davutoğlu, İzmir'de yaptığı konuşmada Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun eleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 01:21:56

'Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ergen siyaseti...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Buca'da vatandaşlara seslenerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun iddialarını hatırlatan Davutoğlu, "Bunun adı çamur at izi kalsın siyasetidir, bunun adı ergen siyasetidir" diyerek eleştirdi.

Ajanslarda yer alan habere göre; AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, bazen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bazen MHP lideri Bahçeli'nin "Hükümet hakkında ben neler biliyorum ama söylemem" dediklerini ifade ederek, "Bunun adı çamur at izi kalsın siyasetidir, bunun adı ergen siyasetidir, bunun adı şantaj siyasetidir. İşte buradan, er meydanından, demokrasi meydanından bir kez daha Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye söylüyorum. Ne biliyorsanız açıklayın. Bu meydandan kaçan namerttir, bildiğini açıklamayan namerttir. Biz utanacak hiçbir şey söylemeyiz, yapmayız" dedi.

Davutoğlu "Dünyanın her yerinde zalimlere karşı, Yezidlere karşı dimdik ayaktayız, ayakta olacağız. Nerede bir zalim varsa, nerede o zalimin baskı altında tuttuğu mazlum varsa biz her zaman mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olduk, karşısında olacağız." dedi.

BELEDİYELERE KREŞ AÇMA ZORUNLULUĞU

Seçim vaatlerini anlatan Davutoğlu "Belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz. İşçi veya memur anneler, doğumdan sonra, doğum izninden sonra ilk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, üçüncü çocuk için 6 ay işlerini bırakmadan ama günde 4 saat yarı zamanlı çalışıp tam zaman ücreti alacaksınız. Aradaki farkı da devlet ödeyecek, devlet. Biz anneleri çocuklardan ayıran bir anlayışı benimsemiyoruz." dedi.

OSLO POLEMİĞİ: HEPSİNİ AÇIKLAYIN!

Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Oslo görüşmelerine dönük iddialara tepki gösteren Davutoğlu "Şimdi de yabancı istihbarat örgütleriyle, paralel çetelerin, hainlerin kulaklarına üfledikleri birtakım iftiraları dillendiriyorlar. Ne yazık ki bu iftiraları alışkanlık haline getirdiler. 'Yok Oslo'da şu görüşülmüş, yok burada şöyle görüşmeler yapılmış'. Hepsini açıklayın. Bir tek sözden, bir tek cümleden dahi çekinmeyiz." dedi.

Haber Ara