Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

'Bahçeli, vaat ettiklerini ne zaman yapacak?'

AK Parti Milletvekili Yasin Aktay, Devlet Bahçeli'nin seçmenden aldığı oyun karşılığını ne zaman vereceğini merak ettiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 12:50:51

'Bahçeli, vaat ettiklerini ne zaman yapacak?'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında, "Bahçeli, vaat ettiklerini nasıl ve ne zaman yerine getirecek?" diye sordu.

Halkın radikal anlamda bir siyaset beklemediğini belirten Aktay, "Koalisyon, 7 Haziran seçimlerinin bütün siyasi partiler için mukadder kıldığı bir sonuç. Seçimin sonucundan çıkan tablo hiç kimsenin radikal radikal konuşmasına fırsat vermiyor. “Ben halka vaat ettiklerimin hepsini yerine getirmek zorundayım" deme lüksüne kimse sahip değil ve zaten bu sonuçlara bakıp halk da kimseden bu radikallikte bir siyaset beklemiyor" dedi.

İşte Yasin Aktay'ın o yazısı; BAHÇELİ'NİN "MUHALEFET GÖREVİ VERİLMİŞTİR" SÖZÜ NE ANLAMA GELİYOR?

Bu sonuçların koalisyon gerektirdiğini ve koalisyonun da uzlaşma demek olduğunu herkes bilir, halk tabii ki daha iyi bilir. Ve bir partiye oy veren seçmen kendi partisi tek başına iktidara gelsin diye ister ama tek başına olmasa bile mutlaka kendisine vaat ettiklerini yerine getirebilmek üzere bir şekilde iktidarın bir yanından tutmasını ister.
Hal böyle iken Bahçeli'nin daha sandıklar açılır açılmaz “halkımız bize muhalefet görevi vermiştir" diyerek kenara çekilmesi ne anlama geliyor? Halkın muhalefet görevini diğerlerine değil de kendisine verdiğini nereden çıkarıyor? SEÇMEN VAAT ETTİKLERİNİ YERİNE GETİRMENİ BEKLİYOR

Aslında kendisine oy veren 7 milyon kadar seçmenin kendisinden beklediği şey çok açık:Seçim meydanında vaat ettiklerini yerine getirmek. Tek başına iktidara gelemedi diye o seçmenler taleplerinden vaz geçiyor değil. Onları en iyi şekilde temsil edip istedikleri her şeyi değilse bile en azından bir kısmını yerine getirebilme imkanına sarılmanı beklerler. SORUMLULUKTAN KAÇIŞ OLARAK OKUNUR

Bahçeli'nin kendisine oy veren 7 milyon insanın beklentilerini karşılayabilmek için absürt şartlar öne sürüp işi yokuşa sürmesiyle ortalığa attığı havlular bir siyasetçiyi bir kaç defa nakavt edebilecek türden. Cumhurbaşkanına yakıştırdığı “fanusa çekilme" tabiri ise onun devlet adamlığıyla ilgili efsaneyi kökten bitirir. Kendi seçmeni nezdinde ise bu tür ifadeler sorumluluktan hızla kaçışın ve köprüler yıkmanın bir ifadesi olarak okunur.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Haber Ara