Dolar

32,3332

Euro

35,1699

Altın

2.245,40

Bist

8.718,11

Bahçeli'nin FETÖ iddialarına Babacan'dan yanıt

Babacan, katıldığı bir televizyon programında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yeni partilerle ilgili FETÖ projesi açıklamalarına tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-23 14:50:48

Bahçeli'nin FETÖ iddialarına Babacan'dan yanıt

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, İyi Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) isimlerinin "FETÖ projesine" uygun olarak seçildiğini söylemesinden sonra bitmeyen bir kavga başladı.

Star TV'den Nazlı Çelik'e açıklama yapan Devlet Bahçeli, kurulan son 3 partiyle ilgili "Yoksa bu kadar tesadüf etmez. 'İYİ' olacak, 'Gelecek' olacak, 'DEVA' olacak. Ama Meclis'te özellikle Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2023 yılındaki yapısına karşı güçlü bir muhalefet unsuru oluşturmak maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır" demişti.

BABACAN'DAN BAHÇELİ'YE YANIT GELDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV canlı yayınında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı.

Babacan, Bahçeli'ye üçlü koalisyon dönemini hatırlatarak, “Laf üretiyorlar, iş üretsinler. Üçlü koalisyon dönemlerinde ne yapmışlar. Ona baksınlar, hatırlasınlar. O günler dejavu olarak akıllarına geliyordur. Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydılar. Türkiye'yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYE HANGİ FAYDASI DOKUNUYOR?”

Babacan şöyle devam etti:

Şu anda iktidar güçleri ellerinde. Ülkeye hangi faydası dokunuyor, bu ülke ayağa kalksın, krizi çabuk atlatması için ne üretiyorlar? Ben bunu çok merak ediyorum. Bunu anlatsınlar. Yoksa ona çamur at, buna çamur at, iftira at… Oturduğun yerden çok kolay işler.

Haber Ara