Dolar

32,5320

Euro

34,9520

Altın

2.437,35

Bist

9.716,77

Bahçeli: MHP masadan kaçmaz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa yapım süreci, MHP il teşkilatlarında yaşananlar ve dokunulmazlık konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 15:26:08

Bahçeli: MHP masadan kaçmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP masadan kaçmaz. 3 arkadaşımız orada oturuyor. Televizyonda gördüğümüz şekilde, oraya yakışıyorlar. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelen olursa masaya otururlar. Gelen olmazsa iktidar B planını ortaya koymalıdır. Referandum yoluyla bu mümkün olabilir. AKP ve CHP diyalog kurmak suretiyle masaya davet etmesini diliyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuştu. Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

Dokunulmazlıkların kaldırılması: 40 milletvekili ile MHP üzerine düşeni yapacaktır. 

Basın özgürlüğü tartışması: Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmiştir. Bugünlerde de örtülü bir çatışma ortamına girmişlerdir. Hem üretim, hem medya alanında önemli çalışmalarla istihdam ve katma değer yaratan veya medya ile Türk toplumunun bilgilendiren müessesilerin bu tür kaba davranışlarla üzerine gidilmesini tasvip etmiyoruz. Bu uygulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermeli, aykırı davranışların tespiti yapılırsa gereken yapılmalı.

Yeni anayasa: Anayasanın uzlaşı yönüyle değişimi konusunda partiler tercih ortaya koydu. 60 madde üzerinde verimli çalışmalar paket içerisine alınmıştır. Bu çalışma şimdi tekrar başlatılmıştır. Bu masa çok geniş bir masadır. O masanın içinde 3 partinin bulunması çok sığ kalır. Anamuhalefetin dışarıda kalması uzlaşmaya ters düşer. Masa tabirini de çok yanlış kullanıyoruz. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bulunmayı, sorumluluğu taşımayı ve fikirlerini söylemeyi ve milletimiz için faydalı olacaklara evet, karanlığa götürecek unsurlara hayır diyecek şekilde çalışmayı sürdürecektir. 

MHP masadan kaçmaz. 3 arkadaşımız orada oturuyor. Televizyonda gördüğümüz şekilde, oraya yakışıyorlar. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelen olursa masaya otururlar. Gelen olmazsa iktidar B planını ortaya koymalıdır. Referandum yoluyla bu mümkün olabilir. AKP ve CHP diyalog kurmak suretiyle masaya davet etmesini diliyoruz. İktidar dahi masadan kalksa MHP'li üyeler masada kalacaktır.

MHP'de yaşananlar: İl başkanlıkları kapatılmış değildir. 17 tanesi görevden alınmıştır, yerlerine yeni arkadaşlar atanmıştır. MHP'nin hiyerarşik kademesinde eksiklik yoktur.

Haber Ara