Dolar

32,4951

Euro

34,7517

Altın

2.487,36

Bist

9.492,23

Bahçeli, MHP'de FETÖ temizliğini başlatıyor

Genel Başkan Devlet Bahçeli, parti içindeki FETÖ'ye doğrudan ya da yakın bağlantı içinde olan isimler için harekete geçiyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 11:28:10

Bahçeli, MHP'de FETÖ temizliğini başlatıyor

İlk olarak partide muhaliflerin başını çeken Meral Akşener'in ihraç sürecini başlatan MHP'de diğer isimlere de sıra geliyor.

SIRADA OĞAN VE ÖZDAĞ VAR

“Tedbirli ihraç” istemiyle disipline sevk edilen Akşener'in ardından sıranın genel başkan adayları Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'a da geleceği belirtiliyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşturulan inceleme komisyonu “adı Gülen cemaati ile anılan her isim” için incelemelerini sürdürüyor.

Listede FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ve eski MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız gibi isimler bulunuyor. Oğan ve Özdağ'ın disipline sevk edilmelerinin gerekçeleri ise yine Akşener'in sevk gerekçesini oluşturan tüzüğün “parti birlik ve beraberliğine zarar verme, parti yönetiminin aldığı kararlara uymama, genel başkan ve parti yöneticilerinin manevi şahsiyetlerini rencide etme, üyelik haklarını kötüye kullanma” maddelerinden olacağı ifade ediliyor.

Haber Ara