Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

Bahçeli: İçimizde birkaç tane FETÖ'cü olduğunu biliyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz gecesi yayınlanan darbe bildirisi dikkate alındığında Yurtta Sulh Konseyi'nin mutlaka bir sivil kanadı olduğunu belirterek, “Ben kimsede şu vardır demiyorum ama bizim içimizde birkaç tane olduğunu biliyorum. Partiden ayrılanlar var ayrılmayanlar var ama Fetullah Gülen hareketiyle ilişkili olanlar görülmektedir, bu da bilinmektedir” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-14 10:42:43

Bahçeli: İçimizde birkaç tane FETÖ'cü olduğunu biliyorum

Eyalet krizi yaratan konuşması çok konuşulan MHP lideri Bahçeli, Star TV ve NTV canlı yayınında Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli, FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili de tartışma yaratacak mesajlar verdi.

“YURTTA SULH KONSEYİ'NİN SADECE ASKERLERDEN TEŞEKKÜL ETMEZ”

Türkiye'de yani bir darbe kalkışması ihtimali görmediğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

“Şu anki kararlılık devam ettiği takdirde, herhangi bir risk olarak görmüyorum. Şu an için Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her türlü tedbiri almak suretiyle, PKK, DHKP-C, PYD, FETO ile mücadelelerini sürdürmektedir. Ancak bu mücadelenin artık sonunda doğru gelinmesi lazım. Yargı sürecini çalıştırmak lazım. Yayınlanan darbe bildirisi dikkate alındığı takdirde, Yurtta Sulh Konseyi sadece askerlerden teşekkül etmez. Mutlaka onun bir sivil kanadı da vardır demektir. Sivil ayağını bulmak lazımdır. Bu sivil ayağı da yapılmış olan çalışmalarla soruşturmalarla, zannediyorum bir sonuca doğru gidebilir.”

“BİZİM İÇİMİZDE BİRKAÇ TANE OLDUĞUNU BİLİYORUM”

FETÖ'nün siyasi kanadına ilişkin, “Ben kimsede şu vardır demiyorum ama bizim içimizde birkaç tane olduğunu biliyorum” diyen Bahçeli, bunların kimler olduğunu bildiğini söyledi. Bahçeli, “Partiden ayrılanlar var ayrılmayanlar var ama Fetullah Gülen hareketiyle ilişkili olanlar görülmektedir, bu da bilinmektedir” dedi.

“GÖZ YUMULDUĞU SÖYLENEBİLİR BELLİ BİR ÖLÇÜDE”

Partisinden ayrılmayan FETÖ'cülerin olabileceğini söyleyen Bahçeli, “Fetullah Gülen hareketi, şimdiki adıyla FETÖ örgütü çok yaygın bir çalışma içerisinde girmiştir. Sekiz ayak üzerine kurulmuştur. Bunlardan bir tanesi eğitimdir, bir tanesi emniyettir. Göz yumulduğu söylenebilir belli bir ölçüde. Çünkü bu sekiz ayak devleti sarmış kuşatmış. Birisini tutuklamış olsanız götüreceğiniz yer emniyettir. Emniyette FETO'cu var. Oradan savcılığa gönderseniz, orada FETO'cu var. Böyle Türkiye kuşatılmış. Bunun içerisinde siyasi ayağın olmaması mümkün değil” diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara